Οι μαρίδες τηγανιτές είναι μια νόστιμη και δημοφιλής συνταγή για θαλασσινά. Εδώ είναι μια απλή συνταγή για μαρίδες τηγανιτές:

Υλικά:

  • Μαρίδες (καθαρισμένες)
  • Αλεύρι για τηγάνισμα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λεμόνι (για σερβίρισμα)
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ ή σε ένα μεγάλο πλατό. Αυτή θα είναι η πανάδα για τις μαρίδες.

Αφού καθαρίσετε τις μαρίδες, σκουπίστε τες καλά με χαρτοπετσέτες ώστε να είναι στεγνές.

Θερμάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βουτήξτε κάθε μαρίδα στο αλεύρι, βεβαιωθείτε ότι καλύπτεται καλά και τρίψτε ελαφρά για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια αλεύρου.

Τοποθετήστε τις μαρίδες στο ζεστό λάδι και τηγανίστε τις για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν έχοντας ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Αφαιρέστε τις μαρίδες από το λάδι και αφήστε τις να στραγγίσουν σε χαρτοπετσέτες.

Σερβίρισμα:

Σερβίρετε τις μαρίδες τηγανιτές ζεστές, μαζί με φέτες λεμονιού για να προσθέσετε ένα φρέσκο άρωμα και γεύση.

Καλή όρεξη!