CUPCAKES σοκολάτα με γέμιση φυστικοβούτυρο

CUPCAKES σοκολάτα με γέμιση φυστικοβούτυρο

CUPCAKES σοκολάτα με γέμιση φυστικοβούτυρο

CUPCAKES σοκολάτα με γέμιση φυστικοβούτυρο. Ένα τέλειο γλυκό, για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας αλλά και για όλες τις ώρες μετά το κυρίως γεύμα.

Για τα cupcakes

375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

400 γρ. ζάχαρη

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

0.5 κ.γ. αλάτι

0.75 της κούπας σπορέλαιο

60 γρ. κακάο

2 κ.σ. ξίδι λευκό

2κούπες γάλα φρέσκο

Για τη γέμιση

190 γρ. άχνη ζάχαρη

1κούπα φυστικοβούτυρο

90 γρ. βούτυρο αγελαδινό μαλακωμένο

1βανίλια

Για το frosting

120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο

1 1/5 κούπα φυστικοβούτυρο

1 βανίλια

400 γρ. άχνη ζάχαρη

4 κ. σ. φρέσκο γάλα

Αλατισμένα φιστίκια για το σερβίρισμα

CUPCAKES σοκολάτα με γέμιση φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

Θα χρειαστούμε το μίξερ , ένα μπολ, 2 ταψιά για cupcakes και μεγάλα καραμελόχαρτα για cupcakes

Για τη γέμιση

Στο κάδο του μίξερ μας τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει.

Όταν κρυώσει η κρέμα φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη για άλλα 30 λεπτά.

Για τα cupcakes

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Στον κάδο του μίξερ μας βάζουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Γεμίζουμε με το μείγμα των cupcakes τις θήκες των cupcakes (έχουμε τοποθετήσει στο εσωτερικό τα μεγάλα καραμελόχαρτα)  μέχρι την μέση και πιέζουμε από μία παγωμένη μπουκιά γέμισης σε κάθε cupcakes.

Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.

Για το frosting

Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ μας το βούτυρο με το φυστικοβούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε τα 500γρ. άχνης ζάχαρης και τις 4 κ.σ. γάλα.

Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα αφράτο frosting.

Βάζουμε τα cupcakes από τον φούρνο.

Σερβίρισμα

Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν στολίζουμε με το frosting και τα φιστίκια και  σερβίρουμε.

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι κατηγορίας από μαλακό σιτάρι και προέρχεται από την καρδιά του κόκκου του σταριού, πλούσιο σε πρωτεΐνες (11,4%) με λευκό χρώμα. Οι ζύμες που δίνει το αλεύρι χαρακτηρίζονται για την ελαστικότητα τους αλλά και για το άπλωμα τους καθιστώντας το αλεύρι κατάλληλο για πολλές χρήσεις.

Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις πάντα πρέπει να το έχουμε στο ντουλάπι μας, ιδανικό για κάθε χρήση, από ψωμί σε πίτσα, κουλουράκια, κέικ ή και αλεύρωμα πρώτον υλών για τηγάνι. Σίγουρα τα αλεύρι για όλες της χρήσεις  θα καλύψει όλες τις ανάγκες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × three =