Διακόσμηση Χριστουγεννιάτικη του Σπιτιού μας !!! Με φαντασία και κέφι στολίστε το σπίτι σας

Τα Χριστούγεννα είναι μια υπέροχη εποχή ακόμη και για τους σκληρόκαρδους. Μας φέρνει στη μνήμη, τη φαντασία που ζούσαμε παιδιά. Έτσι κάθε χρόνο, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μπορούμε να ξαναζήσουμε κάτι από τη χαμένη παιδική ηλικία μας.

Διακόσμηση Χριστουγεννιάτικη του Σπιτιού μας

Αν είστε τυχεροί και ζείτε στην εξοχή ή διαθέτετε κάποιο εξοχικό, τότε το να βγείτε έξω να κόψετε το δένδρο και να το φέρετε στο σπίτι μπορεί να είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία.

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να  θαυμάσει κανείς την ομορφιά της φύσης.

Τι είναι όμως άραγε αυτό που τα κάνει να εμπνέουν καταπληκτικές ιδέες για διακόσμηση;

Είναι η επιθυμία μας να εντυπωσιάσουμε τους φίλους και τους συγγενείς μας. Η μήπως είναι η εποχή που ενθαρρύνει τους πειραματισμούς;

Όταν στολίζετε το δένδρο σας με στολίδια ίσως να μην εντυπωσιάζουν είναι γιατί ξέρετε πως σε λίγες μέρες θα το ξεστολίσετε. Ίσως να είναι και το πνεύμα των Χριστουγέννων, που ξυπνά το παιδί μέσα σας, με το παιδικό κουράγιο του να δοκιμάζει καινούρια πράγματα.

Οποιοσδήποτε όμως και αν είναι ο λόγος, τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη εποχή για ελεύθερη διακόσμηση, για προκλήσεις και για μια αλλαγή ακόμα και σε χώρους γνωστούς και τετριμμένους.

Σ’ αυτές βέβαια τις γιορτές κυριαρχεί η υπερβολική πολυτέλεια, πολύχρωμες γιρλάντες, καταστόλιστα δένδρα, εξωτικά λουλούδια.

Ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία για μια θαυμάσια απλή διακόσμηση, που σίγουρα θα είναι πιο εντυπωσιακή.

Διακόσμηση Χριστουγεννιάτικη του Σπιτιού μας

Για να διακοσμήσετε το σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλές ιδέες. Μια απ’ αυτές είναι τα κεριά. Στο χριστουγεννιάτικο γεύμα που θα διοργανώσετε μπορείτε να σβήσετε όλα τα φώτα, φωτίζοντας το δωμάτιο με πολλά κεριά.

Προτιμήστε τα πράσινα και όχι πολύ ψηλά κεριά. Όταν τοποθετούνται μέσα σ’ ασημένια κηροπήγια βρίσκονται συνήθως σε ψηλότερο σημείο από εκείνο που βρίσκονται τα μάτια αυτών που κάθονται στο τραπέζι.

Πολύ διακοσμητικό είναι το στόλισμα των κηροπήγιων με 2-3 φύλλα λεμονιάς στο στόμιο τους που διατηρούνται για πολλές ημέρες και αναδύουν ένα ελαφρύ άρωμα.

Για κάτι ακόμα εντυπωσιακό μια εστία φλόγας με πολλά διαφορετικά ύψους κεριά τοποθετημένα σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα.

Για να συγκρατούνται θα τα κολλήσετε πάλι με κερί λιωμένο στη βάση της πιατέλας.

Για το τραπέζι χρησιμοποιήστε μικρά η μεγάλα μπουκέτα λουλούδια είτε σκέτα η στολισμένα, με διάφορα μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Ανάλογα με το μέγεθος του τραπεζιού τοποθετείστε δύο η περισσότερα. Άλλη μια θαυμάσια ιδέα είναι να σκεπάσετε το τραπέζι σας με ένα άσπρο τραπεζομάντηλο που θα φτάνει ως το πάτωμα.

Θα μοιάζει με πίστα για παγοδρομίες. Στολίστε το με μικρό καλαθάκι γεμάτο με μήλα και άλλα εποχιακά φρούτα, πάνω στα οποία, για να δημιουργήσετε την εντύπωση του χιονισμένου θα έχετε ρίξει ασπράδι αυγού χτυπημένο με άχνη ζάχαρης.

Αντί για φρούτα βέβαια μπορείτε να βάλετε γλυκά πασπαλισμένα με ζάχαρη και στεφάνια με λουλούδια και κεριά. Για τους τυχερούς που διαθέτουν τζάκι η διακόσμηση του μπορεί να γίνει με γιρλάντες από κλαδιά και λουλούδια και να στολιστεί με χριστουγεννιάτικες μπάλες ή και φρούτα.

Ιδανική τοποθέτηση των δώρων αν φυσικά είναι μικρά πακέτα οι χρωματιστές κάλτσες που θα κρεμαστούν στην σειρά στο τζάκι με το όνομα του καθενός σε μικρές καρτούλες. Θα θυμίσει λίγο το παραμύθι του Αϊ Βασίλη που κατεβαίνει από την καμινάδα.

Διακόσμηση Χριστουγεννιάτικη του Σπιτιού μας

Ένα άλλο σημαντικό μέρος των Χριστουγέννων είναι τα δώρα που θα προσφέρουμε.

Θα ήταν πολύ όμορφο και συγκινητικό να προσφέρουμε πράγματα που τα έχουμε φτιάξει εμείς οι ίδιοι. Και κάτι που θα έκανε τα δώρα μας ακόμη πιο εντυπωσιακά θα ήταν ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα περιτυλίγματα.

Γιατί να χρησιμοποιούμε συνεχώς τα ακριβά και πολλές φορές κακόγουστα χαρτιά περιτυλίγματος που πουλιούνται στην αγορά; Υπάρχουν τόσες άλλες έξυπνες λύσεις όπως παλιές ή ξένες εφημερίδες.

Όμορφο θα ήταν επίσης και το άσπρο χαρτί στο οποίο μπορείτε να ζωγραφίσετε με ζωντανά χρώματα χριστουγεννιάτικες παραστάσεις.

Μ’ όλα αυτά άλλωστε θα καταφέρετε να αποφύγετε το άγχος και να προλάβετε τα πάντα μέσα σε 2-3 μέρες.

Ξεφύγετε για λίγο από τα εμπορικά Χριστούγεννα που ζούμε τις τελευταίες δεκαετίες και αναπολήστε με νοσταλγία τον παλιό καλό καιρό όταν όλα φτιάχνονταν με το χέρι.

Παρά τον κόπο, η δική σας νότα στο καταστόλιστο σπίτι σας θα ευχαριστήσει εσάς τους ίδιους και θα εντυπωσιάσει τους γύρω σας.