Το διαζύγιο είναι αιτία κακής υγείας; Το  διαζύγιο ακόμα κι αν είναι αμοιβαία επιλογή του ζευγαριού, δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση.

Ακόμα χειρότερα όταν δημιουργεί  εντάσεις στις διαπροσωπικές σχέσεις του ζευγαριού.

Η περίοδος αυτή του διαζυγίου πολλές φορές έχει πολύ φορτισμένη συναισθηματικά ένταση. Αποτέλεσμα έχει να οδηγεί τα άτομα που τη βιώνουν σε ψυχολογική κατάπτωση. Με συνέπειες όχι μόνον στη ψυχολογική τους υγεία και ισορροπία αλλά και σε ασθένειες του σώματος.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στο χωρισμό αφού παρουσιάζει μειωμένη δραστηριότητα με συνέπεια να ασθενεί ευκολότερα.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Michigan έδειξε ότι επιδεινώνει την υγεία των ανθρώπων που βιώνουν το διαζύγιο ταχύτερα από όσων παραμένουν παντρεμένοι.

Γιατροί και ψυχοθεραπευτές διαπιστώσαν ότι οι άνδρες υποφέραν από μακροχρόνια προβλήματα υγείας μετά το διαζύγιο.

Η  Βρετανίδα οικογενειακή σύμβουλος Charlotte Friedman αναφέρει ότι, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που χωρίζουν υποφέρουν από άγχος. Κακή διάθεση, κατάθλιψη και αϋπνίες, ενώ περίπου το 60% εκδηλώνουν ημικρανίες, έκζεμα και μυϊκούς πόνους.

Είναι αυξημένος ο κίνδυνος υγείας λόγο του ψυχολογικού στρες. Γιατί επιδράει στο ανοσοποιητικό σύστημα. Ευρήματά από μελέτες έχουν δείξει τις σημαντικές επιπτώσεις που έχει μακροπρόθεσμα για το ανοσοποιητικό σύστημα μια οικογενειακή σύγκρουση.

Οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από μετατραυματικό στρες. Γιατί βιώνουν συχνότερα συμπτώματα όπως αναδρομές στο παρελθόν, αντικοινωνική συμπεριφορά, αυξημένο άγχος, αϋπνία και ψυχοσωματικές ασθένειες.

Συμπέρασμά: Είναι ολοφάνερο ότι η καλή υγεία του σώματος είναι κατά των διαζυγίων. Επηρεάζει αρνητικά λόγω των συναισθηματικών καταπτώσεων και των ψυχολογικών εντάσεων που ακολουθεί.

Ακολούθα την σελίδα του aboutwoman στο facebook