Εγκυμοσύνη 6η εβδομάδα. Την έκτη βδομάδα  αρχίζει να χτυπά η καρδιά του εμβρύου με χτύπους 80 φορές το λεπτό. Ουσιαστικά τώρα ξεκινά η εμβρυϊκή περίοδος και το μέγεθος του εμβρύου είναι στα 2-4 χιλιοστά, δηλαδή στο μέγεθος ενός ρυζιού.

Ξεκινά και διαμορφώνεται το κεφάλι του που είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τον υπόλοιπο κορμό του  και στο πρόσωπο του εμβρύου σχηματίζονται πλέον τα μάτια, τα ρουθούνια και τα αυτιά. Διαμορφώνεται επίσης το σώμα και η ουρά του εμβρύου από τα οποία αρχίζουν και προεξέχουν τα χέρια και τα πόδια αντίστοιχα.

Η καρδιά του χτυπάει με διπλάσιους παλμούς από ό,τι η δική σας στους 120 με 160 παλμούς το λεπτό. Ο νευρικός σωλήνας που θα αποτελέσει τη σπονδυλική του στήλη, αρχίζει να κλείνει.

Τα πόδια και τα χέρια του αρχίζουν να ξεπροβάλλουν και το δέρμα του είναι ημιδιαφανές.

Η καρδιά του θα χτυπήσει 54 εκ. φορές μέχρι τη γέννησή του!

Εγκυμοσύνη 6η εβδομάδα

Οι νεαρές μανούλες μπορεί να δουν το στήθος τους να μεγαλώνει και να γίνεται πιο ευαίσθητο. Κάποιες είναι πιθανόν να δουν το βάρος τους να αυξάνεται και άλλες, ειδικά αν ταλαιπωρούνται από αδιαθεσίες, μπορεί να έχουν απώλεια βάρους χωρίς όμως αυτό να είναι ανησυχητικό.

Η αρτηριακή σας πίεση είναι χαμηλότερη από εκείνη πριν μείνετε έγκυος. Πράγμα που μπορεί να σας προκαλέσει τάση για λιποθυμία και ζαλάδες. Το στήθος θα είναι μεγαλύτερο και πιο ευαίσθητο και θα θέλετε να επισκεφτείτε την τουαλέτα αρκετά πιο συχνά. Καθώς η μήτρα σας μεγαλώνει και ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη.

Μπορεί επίσης να βιώνετε αλλαγές στη διάθεσή σας. Τη μία μέρα μπορεί να αισθάνεστε πεσμένη και την άλλη χαρούμενη. Παρόλο που αυτό είναι αρκετά ενοχλητικό, είναι φυσιολογικό και συμβαίνει εν μέρει από τις διακυμάνσεις των ορμονών. Αλλά και από την αλλαγή στη ζωή σας που πρόκειται να έρθει.