Εγκυμοσύνη 7η εβδομάδα. Στην έβδομη βδομάδα αρχίζουν και αναπτύσσονται τα πνευμόνια και το πεπτικό σύστημα του εμβρύου. Ενώ οι νεφροί του ετοιμάζονται για να διατελέσουν την πολύτιμη λειτουργία τους.

Το κεφάλι του μωρού καταλαμβάνει το 1/3 του σώματός του και έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του( μάτια, αυτιά, στόμα ) γίνονται πιο ευδιάκριτα. Ενώ ο εγκέφαλος και η καρδιά συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται. Το έμβρυο έχει μέγεθος 6-9 χιλιοστά. Τα άκρα του αρχίζουν να σχηματίζονται. Οι πιο πολλές από εσάς δεν παρατηρήσατε ακόμα κάποια αλλαγή, αλλά κάποιες προσέξατε ότι η γραμμή της μέσης σας αρχίζει να χάνεται.

Εγκυμοσύνη 7η εβδομάδα

Η νεαρή μανούλα μπορεί να νιώθει πόνους χαμηλά καθώς και κοιλιακές κράμπες. Τα βράδια πιθανότατα να νιώθει κάποια φουσκώματα ενώ η ταλαιπωρία με τους εμετούς μπορεί να συνεχίζεται ακόμα αλλά δεν πρέπει να την αγχώνει!

Δε φαίνεστε έγκυος ακόμα αλλά μπορεί να έχετε πάρει κάποια γραμμάρια. Εάν έχετε κανονικό Δείκτη Μάζας Σώματος μην ανησυχήσετε. Εάν έχετε κάποια παραπανίσια κιλά, καλό θα ήταν να συζητήσετε με το γιατρό σας τη διατροφή σας.

Είναι φυσιολογικό να ταλαιπωρείστε από κράμπες το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, αλλά αν συνοδεύονται από πόνο στον αυχένα ή τον ώμο ή από συσπάσεις και ζαλάδα, μιλήστε με το γιατρό σας.

Η πρώτη σας επίσκεψη στο γιατρό πλησιάζει! Προετοιμάστε τις ερωτήσεις που θέλετε να κάνετε και ετοιμάστε το ιατρικό ιστορικό σας.