Αναζητάς την ιδανική ενυδατική κρέμα για το πρόσωπό σου; Σίγουρα, η διαδικασία αυτή δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Πρέπει να διαθέσεις χρόνο και προσπάθεια για να βρεις την κρέμα που θα ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου και στον προϋπολογισμό σου. Ειδάλλως, κινδυνεύεις να μην δεις κανένα αποτέλεσμα ή, ακόμη χειρότερα, να αντιμετωπίσεις ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως ερυθρότητα και σπυράκια.

Ενυδατική κρέμα προσώπου: 5 κανόνες για σωστή επιλογή

Έτσι, γιατί να αφήνεις την επιλογή της ενυδατικής κρέμας στην τύχη ή να βασίζεσαι μόνο σε επιλογές που κάνουν άλλοι για σένα; Εάν βρίσκεσαι σε περίοδο αναζήτησης της επόμενης κρέμας σου, ακολούθησε αυτούς τους πέντε κανόνες:

  1. Συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου: Αυτός ο ειδικός γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες της επιδερμίδας σου και μπορεί να σε καθοδηγήσει ανάλογα.
  2. Επίλεξε κρέμα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου και την ηλικία σου: Κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες και η ηλικία επίσης επηρεάζει την επιδερμίδα.
  3. Δώσε βάση στην ποιότητα (και στην επωνυμία): Επέλεξε ποιοτικά προϊόντα από γνωστές μάρκες που έχουν καλή φήμη.
  4. Trial & Error: Ζήτα δείγματα κρέμας για δοκιμή πριν αγοράσεις. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις αν η κρέμα ταιριάζει στο δέρμα σου και αν σου αρέσει η υφή και το άρωμα της.
  5. Κάνε υπομονή: Οι ειδικοί συμβουλεύουν να χρησιμοποιείς την κρέμα (ή το σέρουμ) για τουλάχιστον 8 εβδομάδες για να δεις αποτέλεσμα. Κάθε δέρμα αντιδρά διαφορετικά και χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί σε νέα προϊόντα.

Ακολούθησε αυτούς τους κανόνες και βρες την ιδανική ενυδατική κρέμα που θα φροντίζει την επιδερμίδα σου με τον καλύτερο τρόπο. Μην βιάζεσαι και μην απογοητεύεσαι αν δεν βρεις αμέσως τον ιδανικό συνδυασμό. Η υπομονή και η προσοχή στις ανάγκες του δέρματός σου θα σε οδηγήσουν στην κατάλληλη επιλογή.