Γυναίκα 40 plus: οδηγίες χρήσεις για τις κρέμες προσώπου. Η κρέμα προσώπου είναι η beauty routine για τις γυναίκες κάθε ηλικίας, αλλά από ένα χρονικό σημείο και μετά. Είναι αναγκαία και ουσιώδης η χρήσης της για μια λαμπερή, νεανική και φρέσκια επιδερμίδα.

Η σωστή χρήση εφαρμογής της κρέμας προσώπου για γυναίκες 40 plus θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος στο πρόσωπο. Είναι η μέθοδος με την οποία βοηθάει το δέρμα στην γυναίκα 40 plus, να αναγεννιέται και να αναζωογονείτε.   

Γυναίκα 40 plus: οδηγίες χρήσεις για τις κρέμες προσώπου

Χρήσιμα tips για τη σωστή εφαρμογή της κρέμας

Καθαρισμός του δέρματος του Προσώπου

Ξεκινήστε με έναν πολύ καλό καθαρισμό του προσώπου, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό χωρίς χημικές ουσίες, που θα απομακρύνει τους ρύπους από το πρόσωπό, χωρίς να ερεθίσει το δέρμα. Οι κρέμες προσώπου με τον καθαρισμό, απορροφούνται πιο γρήγορα από το στεγνό δέρμα. και θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Ο καθαρισμός και η ενυδάτωση του προσώπου έχει ως αποτέλεσμα ένα υγιές και φωτεινό δέρμα

Σωστή εφαρμογή της κρέμας προσώπου στο δέρμα

Η σωστή καθημερινή περιποίηση και ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το παν για να κρατήσουμε το πρόσωπό μας φρέσκο και νεανικό. Η εφαρμογή της κρέμας προσώπου πρέπει να γίνει προσεκτικά χωρίς βιασύνη. Μικρές, ελαφριές, κυκλικές κινήσεις, έτσι, αποφεύγονται τυχόν ερεθισμοί και ο σχηματισμός νέων ρυτίδων. Με αυτόν τον τρόπο απλώνεται σε όλο το πρόσωπο και δρα πιο αποτελεσματικά.

Στην περιοχή του Τ

Εφαρμόστε την κρέμα με ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από τη μύτη. Συνεχίστε με το μέτωπο απλώνοντας την κρέμα ομοιόμορφα από μέσα προς τα έξω.

Στα μάγουλα

Με ίδια ποσότητα, ξεκινήστε από τα πλάγια της μύτης. Στη συνέχεια εφαρμόστε την κρέμα με ανοδικές κινήσεις από μέσα προς τα έξω για να πετύχετε ανόρθωση, κάνοντας ταυτόχρονα ελαφρύ μασάζ.

Στα ματιά

Η περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, και φανερώνει πρώτον, την ηλικία μας και δεύτερον κατά πόσο προσέχουμε την επιδερμίδα μας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική κρέμα ματιών. Παίρνοντας μια πολύ μικρή ποσότητα από το σωληνάριο, εφαρμόστε την ταμποναριστά κάτω από τα μάτια (στην περιοχή δηλαδή που φωτίζουμε με το κονσίλερ) και στην περιοχή κάτω από τα φρύδια. Απλώστε την κρέμα ματιών με ανάλαφρες κινήσεις χωρίς δύναμη. Με την τρόπο αυτό αποφεύγουμε να τραυματίσουν την περιοχή και να τονίσουν τις ρυτίδες και το «πόδι της χήνας» ακόμα περισσότερο.

Στο υπόλοιπο πρόσωπο

Στο υπόλοιπο πρόσωπο, απλώστε την κρέμα με κυκλικές κινήσεις. Μην ασκείτε πίεση και δύναμη με το δάχτυλό σας έτσι ώστε να μην τονίσετε παραπάνω τις ρυτίδες και τις γραμμές που θέλετε να λειάνετε. Όταν απλώνεις την κρέμα σου βεβαιώσου ότι απλώνεις ομοιόμορφα το προϊόν στο πρόσωπό σου και τρίψε το καλά γύρω από τη γραμμή των μαλλιών σου.

Στον λαιμό

Αφού έχετε καθαρίσει και την περιοχή του λαιμού, εφαρμόστε την κρέμα ξεκινώντας από τη βάση του λαιμού και πηγαίνοντας προς τα πάνω.

Προσοχή στην ποσότητα

Σημασία έχει η ποιότητα της φροντίδας και όχι η ποσότητα της κρέμας προσώπου. Ξεκίνα με λίγη κρέμα σε μια περιοχή και συνέχισε έτσι μέχρι να τελειώσεις, αποφεύγοντας έτσι να φαίνεται λιπαρό το πρόσωπό σου.

Άφησε την κρέμα προσώπου να δράσει

Μόλις εφαρμόσεις την κρέμα προσώπου, περίμενε μερικά λεπτά προκειμένου το δέρμα να απορροφήσει όλα τα ευεργετικά συστατικά ενυδάτωσης, αντιγήρανσης κ.ά. που περιέχει. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό οι κρέμες προσώπου που χρησιμοποιείς να μην έχουν την επιθυμητή δράση. Επιπλέον, χρησιμοποίησε τις κρέμες προσώπου που περιέχουν ρετινόλη τη νύχτα, καθώς η δράση της αποδυναμώνεται συνήθως από τον ήλιο. Να γνωρίζει ότι, όταν κοιμάσαι, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, με αποτελέσματα οι κρέμες για το πρόσωπο να απορροφούνται πιο εύκολα.

Μόλις απλώσεις ενυδατική τη νύχτα, όταν το δέρμα είναι πολύ υγρό, κλείσε το χέρι σου για να σχηματίσεις γροθιά και χρησιμοποίησε τους κόμπους των δακτύλων σου για να κάνεις στο δέρμα σου μασάζ με μικρές κυκλικές κινήσεις για δύο λεπτά». Αυτό το μίνι μασάζ θα διεγείρει απαλά την κυκλοφορία του αίματος και θα μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος.

Αντηλιακό προσώπου για την έκθεση του προσώπου στον ήλιο

Χρησιμοποίησε αντηλιακό προσώπου καθημερινά όλον τον χρόνο, ώστε να προλάβεις τις φθορές της επιδερμίδας από τη βλαβερή ακτινοβολία.

Να χρησιμοποιώ την κρέμα ημέρας και τη νύχτα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κύτταρα της επιδερμίδας αναγεννιούνται κατά το βράδυ και γι’ αυτό η σύσταση μιας κρέμας νυκτός είναι διαφορετική και πιο ενισχυμένη από τη σύσταση μιας κρέμας ημέρας. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο γιατί το αξίζετε!