Γάμος και βάπτιση μαζί. Είναι γεγονός πως, οι ανάγκες και ο τρόπος ζωής, μεταβάλλονται σε καθημερινή βάση. Ολοένα και περισσότερο ζευγάρια, αποφασίζουν, ο γάμος και η βάπτιση να γίνονται πλέον μαζί. Ουσιαστικά επιλέγουν τα δυο Μυστήρια καθώς και η κοινή εκδήλωση να πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα.

Ποιοι είναι οι λόγοι που έκαναν τα ζευγάρια την επιλογή αυτή;

Τα ζευγάρια αποφασίζουν αυτή την επιλογή, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις. Η χαμηλά αμειβόμενη εργασία, είναι ο πιο σημαντικός λόγος αναβολής του θρησκευτικού γάμου. Ο ερχομός ενός μωρού όμως τους βάζει στη διαδικασία να γίνει ο γάμος και η βάπτιση μαζί. Τα έξοδα είναι λιγότερα : ο στολισμός είναι κοινός καθώς και η δεξίωση, τα προσκλητήρια, οι μπομπονιέρες κλπ.

Κάποια ζευγάρια ακολουθούν πρώτα την οδό του πολιτικού γάμου προκειμένου να επισημοποιήσουν δημόσια την σχέση τους. Έτσι αποφασίζουν να κάνουν τον θρησκευτικό γάμο αργότερα. Η έλευση ενός μωρού τους οδηγεί στη λύση γάμος και βάπτιση μαζί.

Υπάρχουν και ζευγάρια που λόγο μιας αναπάντεχης εγκυμοσύνης πριν τον γάμο που πιθανόν είχε προγραμματιστεί. Τα σχέδια τους αλλάζουν και οδηγούνται μοιραία στην επιλογή της γάμου και βάπτισης μαζί.

Θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε κάποιες λεπτομέρειες για να μπορέσετε να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Στην περίπτωση αυτή γλιτώνετε χρήμα και κόπο. Όμως ο όγκος των πραγμάτων που πρέπει να διευθετηθούν να είναι μεγάλος.

Γάμος και βάπτιση μαζί

Μερικές συμβουλές για να λειτουργήσετε χωρίς άγχος

  •     Καλό είναι να επιλέξετε εκκλησία που να είναι μεγάλη. Ώστε οι καλεσμένοι να παρακολουθήσουν άνετα και τα δυο Μυστήρια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση απαιτείται ο διπλάσιος χρόνος παραμονής στον ναό.
  •     Στην εκκλησία, θα χρειαστεί να έχετε προμηθευτεί με μπουκαλάκια νερού και χυμούς γιατί κατά την διάρκεια των Μυστηρίων, οι καλεσμένοι μπορεί να διψάσουν, όποτε καλό είναι να υπάρχουν, αν τα θελήσουν.
  •     Να έχετε μαζί σας το καρότσι του μωρού, διότι κατά την διάρκεια του γάμου θα πρέπει να΄ναι χαλαρό και μετά από τα Μυστήρια θα΄ναι ήδη εξαντλημένο και θα θέλει να ξεκουραστεί.
  •     Το νυφικό θα πρέπει να είναι λιτό και άνετο ούτως ώστε να μην σας ενοχλεί κατά τη διάρκεια της Βάπτισης, αλλά παράλληλα να αισθάνεστε όμορφα μέσα σ αυτό αφού τα βλέμματα του κόσμου επικεντρώνονται πάντα στη νύφη.
  •     Μετά από τα δυο Μυστήρια, θα ήταν προτιμότερο ο χώρος της δεξίωσης να βρίσκεται κοντά στην εκκλησία, για να μην ταλαιπωρηθούν παραπάνω οι καλεσμένοι.
  •     Επειδή θα υπάρχουν και οι λιλιπούτειοι φίλοι μας, καλό θα ήταν η δεξίωση να μην γίνει πολύ αργά αλλά σε απογευματινές ώρες για να μην νυστάξουν και αρχίσουν να γκρινιάζουν στους γονείς τους.
  •     Στο μέρος της δεξίωσης θα χρειαστεί να υπάρχει διαμορφωμένος χώρος για τα παιδιά με ένα άτομο που θα ασχολείται μαζί τους. Μπορείτε ακόμη να καλέσετε και έναν κλόουν που θα τα απασχολεί ευχάριστα.
  •     Όσων αφορά τα εδέσματα, μην ξεχάσετε επίσης για τους μικρούς μας καλεσμένους πως θα πρέπει να υπάρχουν παιδικοί μεζέδες όπως οι κοτομπουκιές, τα κεφτεδάκια και τα σαντουιτσάκια τα οποία πραγματικά λατρεύουν.
  • Η προσεγμένη λοιπόν οργάνωση και η σωστή προετοιμασία είναι βέβαιο πως θα σας εξασφαλίσει μια πετυχημένη γαμο-βάπτιση, με αποτέλεσμα να χαρείτε και να απολαύσετε με το παραπάνω, κάθε λεπτό της συγκεκριμένης μέρας.