Γαρδουμπάκια με πατάτες φούρνου  Μια καταπληκτική συνταγή για γαρδουμπάκια με πατάτες στο φούρνο, ένα πιάτο απαραίτητο για το πασχαλινό τραπέζι!

Υλικά

  • 1 εντεριά αρνίσια πλυμένη
  • 1 συκωταριά αρνιού με τα γλυκάδια της
  • 1 κιλό πατάτες
  • σκόρδο τριμμένο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • χυμό λεμονιού
  • καλαμάκια ξύλινα η μεταλλικά

Γαρδουμπάκια με πατάτες φούρνου

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφού έχουμε  πλύνει και στραγγίσει καλά τα εντεράκια, κόβετε και την συκωταριά σε μικρά κομματάκια, τα πασπαλίζουμε με σκόρδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
  2. Παίρνουμε ξυλάκια που φτιάχνουμε τα σουβλάκια και περνάμε τα εντόσθια κομματάκι-κομματάκι, και τα τυλίγουμε σφιχτά με το εντεράκι, ετσι κάνουμε καί τα υπόλοιπα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  3. Αφού προσθέσουμε τις πατάτες στο ταψάκι μας τραβάμε το ξυλάκια από τα γαρδουμπάκια μας και τα στρώνουμε από επάνω  τα περιχύνουμε με λεμόνι και λάδι, ρίχνουμε και λίγο νερό και τα ψήνουμε σκεπασμένα στην αρχή με αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς, και λίγο πριν το τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να πάρουν λίγο χρωματάκι χωρίς να μας καούν.

Σερβίρισμα 

Σερβίρουμε τα γαρδουμπάκια με τις πατάτες με πράσινη σαλάτα και συνοδεύουμε με κόκκινο ξηρό κρασί