Γυναίκα προτεινόμενο πρότυπο από τα ΜΜΕ. Το μοντέλο γυναίκας που προβάλλεται από τα ΜΜΕ και τα διάφορα σίριαλ απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Δεν είναι απαραίτητα κακό να βλέπεις κάτι το διαφορετικό αρκεί φίλες μου να είναι για ψυχαγωγικούς λόγους και να μην μας δημιουργεί αρνητικά αισθήματα  γιατί  δεν ζούμε σε έπαυλη, δεν έχουμε αρκετά λεφτά και  δεν είμαστε πολύ ωραίες.

Η δική μας πραγματικότητα μπορεί να μας τοποθετεί σε ένα εβδομηντάρη διαμέρισμα, να τρώμε στην κουζίνα κι όχι στην τραπεζαρία δώδεκα ατόμων με τα ασημένια κηροπήγια και να απλώνουμε μόνες την μπουγάδα μας πίσω στον φωταγωγό κι όχι σε απέραντα καταπράσινα λιβάδια με τις τεράστιες αυλές και τις πισίνες.

Αυτές οι εικόνες που προβάλλονται από τα ΜΜΕ είναι ψεύτικες και δεν ανταποκρίνονται στην εικόνα των εκατομμυρίων γυναικών με τα μικρά ή μεγάλα τους προβλήματα, με τους έρωτες και τις απογοητεύσεις τους, τη ζωή τους και τις δραστηριότητες τους.

Γυναίκα προτεινόμενο πρότυπο από τα ΜΜΕ

Σκεφτείτε ακόμα πως αυτές οι εικόνες δεν είναι καν κατά ανάγκη και ευχάριστες. Πόση πλαστική ομορφιά μπορεί να κρύβεται σε μια αξιοζήλευτη κυρία. Πόση απογοήτευση μπορεί να νιώθει μέσα στην  τεράστια έπαυλη της. Πόση μοναξιά  να  τρώει μόνη σε μια τεράστια τραπεζαρία. Πόση αποξένωση από φίλους και γείτονες όταν τα μπαλκόνια δεν είναι δίπλα δίπλα.

Λοιπόν τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και όπως μας το πλασάρουν. Βλέπουμε τα πάντα με κριτική διάθεση και δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Ενημερωνόμαστε, ψυχαγωγούμαστε … στο κάτω κάτω είμαστε γυναίκες και είναι φυσικό να θέλουμε να είμαστε κοκέτες, να θέλουμε να ξέρουμε τα πάντα για την ομορφιά και να μας ενδιαφέρει η ωραία μας εμφάνιση… αλλά σε καμιά περίπτωση δεν περιθωριοποιούμε τον εαυτό μας  και δεν υιοθετούμε το αίσθημα του ανικανοποίητου εξαιτίας των ψεύτικων προτύπων που μας προβάλουν τα ΜΜΕ. 

Γραμματικοπούλου Κωνσταντία

Γραμματικοπούλου Κωνσταντία

Marketer – Εκπαιδευτικός