Γυναικεία εσώρουχα : Τα εσώρουχα παίζουν σοβαρό ρόλο στη διαμόρφωση των γραμμών και της γυναικείας σιλουέτας. Όλες οι γυναίκες επιβάλλεται να δίνουν μεγάλη προσοχή στην επιλογή των εσωρούχων που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν. Πολύ περισσότερο οι γυναίκες που τυχαίνει να είναι λίγο πληθωρικές. Πολλές φορές η ωραία εσωτερική εμφάνιση ανεβάζει τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση και δίνει άλλον αέρα και χάρη στις γυναικείες κινήσεις.

Γυναικεία εσώρουχα

Κορσέδες, στηθόδεσμοι, ζαρτιέρες, ζώνες πλαισιώνουν την εσωτερική εμφάνιση του γυναικείου κορμιού. Η  μόδα είναι σαφώς παρούσα κάνοντας τις δικές της προτάσεις

Στην τελική όμως εκείνο που έχει σημασία δεν είναι ούτε η μόδα, ούτε η κατασκευή και τα σχέδια των εσωρούχων, ούτε ακόμα και τα χρώματα.

Σημασία έχει  η τέλεια εφαρμογή τους και η άνεση στο κορμί. Ακόμη και το πιο ωραίο φόρεμα χάνει σε κομψότητα όταν η γυναίκα δεν μπορεί να αναδείξει κατάλληλα τις γραμμές της.

Κανόνας λοιπόν απαράβατος είναι πως  δεν αγοράζουμε ποτέ εσώρουχα βιαστικά και με το μάτι. Χωρίς να τα δοκιμάσουμε και να σιγουρευτούμε για τη σωστή επιλογή τόσο σε νούμερο και σχέδιο όσο και στο ότι καλύπτουν  τις ιδιαιτερότητες που δικού μας κορμιού.

Πολλές φορές το έμπειρο μάτι της πωλήτριας μπορεί να μας γλιτώσει από πολύ κόπο και χρόνο. Γι’ αυτό μη διστάζετε να ζητήσετε τη βοήθεια της.

Κορσές & Στηθόδεσμοι

Ένα μυστικό για τις πιο εύσωμες γυναίκες είναι να χρησιμοποιούν μονοκόμματους κορσέδες, ώστε να αποφεύγεται η διόγκωση μεταξύ του στήθους και της μέσης.

Εσφαλμένη είναι η αντίληψη ότι ο κορσές φοριέται μόνον σε εορταστικές εκδηλώσεις και επίσημες περιστάσεις.

Ένα πληθωρικό σώμα χρειάζεται  στήριξη κατά την καθημερινή εργασία.

Τα νεαρά κορίτσια όμως πρέπει να τους αποφεύγουν γιατί η πρόωρη χρησιμοποίηση κορσέδων επιφέρει εξασθένηση των μυών, κάτι που δεν το θέλουμε όταν βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης.

Εξαιρούνται φυσικά οι στηθόδεσμοι, που το μέγεθος τους είναι ανάλογο με του στήθους και η χρήση τους δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, θα μπορούσαμε να πούμε πως τις περισσότερες φορές μάλλον επιβάλλεται.

Ζαρτιέρες

Σε ότι αφορά τις ζαρτιέρες, είναι ένα άλλο αξεσουάρ που συμπληρώνει την ωραία εσωτερική εμφάνιση της γυναίκας.

Η χρήση τους έχει συνδεθεί με την ανάδειξη της σέξι πλευράς της γυναίκας. Όμως γνωρίζατε ότι πρέπει να προτιμούνται από κάποια άλλα μέσα όπως είναι οι καλτσοδέτες, που έχουν αποδειχτεί πως έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία της γυναίκας, όπως είναι οι κιρσοί;

Γιατί όχι λοιπόν να πούμε «ναι» στις ζαρτιέρες για πιο καθημερινή χρήση επιλέγοντας για τις πρωινές ώρες πιο διακριτικά σχέδια, που δε θα διακρίνονται από τα ρούχα γιατί σκεφτείτε… δε θα είναι και τόσο συναδελφικό να αποσπάς την προσοχή των άλλων!

Είδος & Ποιότητα των Εσωρούχων

Το είδος και η ποιότητα των εσωρούχων εξαρτάται από τις ατομικές ανάγκες της γυναίκας και τις οικονομικές της δυνατότητες. Το χρώμα τους είναι συνήθως ενιαίο. Όταν φοράμε διαφανή έγχρωμα φορέματα, τότε απαιτούνται εσώρουχα του ιδίου χρώματος. Εφ’ όσον δεν θέλουμε να επιτύχουμε αντίθεση και να διακρίνονται τα εσώρουχα  μέσα από τα ρούχα μας.

Καλή επιλογή πολλές φορές είναι και τα ουδέτερα χρώματα στις αποχρώσεις του δέρματος, όχι όμως με το διάφανο λευκό.

Δαντελωτά Εσώρουχα

Στα δαντελωτά φορέματα και μπλούζες δεν ταιριάζουν κατά κανόνα τα δαντελωτά εσώρουχα ενώ για τις ώρες της άθλησης υπάρχουν ειδικά εσώρουχα και ιδιαίτερα στηθόδεσμοι που κρατούν το στήθος σταθερό σε κραδασμούς και στις διάφορες γυμναστικές ασκήσεις.

Εσώρουχα Εγκυμοσύνης

Ασφαλώς στις γυναίκες που διανύουν τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Υπάρχουν ειδικά εσώρουχα που μπορούν να καλύψουν τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους και τις ιδιαίτερες ανάγκες που θα προκύψουν και στην περίοδο της λοχείας.

Βαμβακερά Εσώρουχα

Στην επιλογή των  υφασμάτων τα βαμβακερά εσώρουχα είναι μια πολύ καλή πρόταση  για καθημερινή χρήση.

Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει πολλά μοντέρνα σχέδια σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και για όλα τα γούστα και επιθυμίες. Το βαμβακερό ύφασμα στα εσώρουχα προτείνεται και προς αποφυγή ερεθισμών σε ευαίσθητες γυναικείες επιδερμίδες.

Συνθετικά εσώρουχα

Βέβαια υπάρχουν και πολλές γυναίκες που προτιμούν  τα εσώρουχα από συνθετικές ύλες. Λόγω των πλεονεκτημάτων που έχουν όπως το εύκολο πλύσιμο, γρήγορο στέγνωμα, και καθόλου σιδέρωμα.

Μεταξωτά Εσώρουχα

Γυναικεία εσώρουχα. Παρ’ όλα αυτά τα βαμβακερά και τα μεταξωτά εσώρουχα συνεχίζουν να είναι πρώτα στις προτιμήσεις των γυναικών και να αναδεικνύουν την προσωπικότητα της κάθε μιας με κομψότητα και χάρη!