Henna Tattoo – Το Κόσμημα του Καλοκαιριού. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που αναζητούμε τρόπους να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας και να προσθέσουμε έναν αέρα εξωτισμού και ζωντάνιας. Μία από τις πιο δημοφιλείς και καλλιτεχνικές επιλογές που αναδεικνύονται κάθε χρόνο είναι τα henna tattoos.

Τα henna tattoos δεν είναι απλώς μια τάση μόδας· είναι μια παράδοση με βαθιές ρίζες σε πολλούς πολιτισμούς και ιστορίες.

Henna Tattoo

Henna Tattoo, ξεκίνησε ως το κόσμημα των γυναικών στις ανατολικές χώρες. Τα τελευταία χρόνια , η τέχνη του henna tattoo έχει γίνει πολύ δημοφιλής και στη χώρα μας.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, άντρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι επιθυμούν να στολίσουν προσωρινά το σώμα τους χωρίς όμως τις δεσμεύσεις ενός μόνιμου τατουάζ.

Το φυσικό χρώμα που έχει η henna tattoo  είναι το κόκκινο ή το καφέ. Η φυσική henna  σε καμιά περίπτωση δεν έχει μαύρο χρώμα μιας και αυτό  παρασκευάζεται με προσμείξεις χημικών ουσιών.

Οι αποχρώσεις που κυκλοφορούν για τη φυσική henna  ξεκινούν από  το πορτοκαλί χρώμα έως το σκούρο κερασί. Σε περίπτωση που το tattoo δεν είναι από 100% φυσική henna  συνιστάται να γίνεται από πριν  έλεγχος, σε κάποιο σημείο του σώματος, για αλλεργική αντίδραση του ατόμου και για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Η διάρκεια της είναι σχετική με τον τύπο του δέρματος και το σημείο που γίνεται το σχέδιο και μπορεί να διαρκέσει από δύο βδομάδες ως και ένα μήνα το μέγιστο.

Ιστορία και Καταγωγή της Henna

Η henna, γνωστή και ως mehndi στην Ινδία και άλλες ασιατικές χώρες, είναι μια φυσική βαφή που προέρχεται από το φυτό Lawsonia inermis. Η χρήση της henna για διακόσμηση του σώματος χρονολογείται εδώ και πάνω από 5,000 χρόνια και έχει βαθιές πολιτιστικές και θρησκευτικές σημασίες σε χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν, η Αίγυπτος και οι χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η henna χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε γάμους, γιορτές και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις, συμβολίζοντας ευτυχία, καλή τύχη και προστασία από το κακό.

Τέχνη και Διαδικασία

Η εφαρμογή της henna είναι μια τέχνη που απαιτεί δεξιοτεχνία και υπομονή. Το μείγμα της henna, το οποίο φτιάχνεται από την σκόνη των φύλλων του φυτού και διάφορα φυσικά συστατικά όπως λεμόνι και έλαια, εφαρμόζεται με λεπτομέρεια στο δέρμα χρησιμοποιώντας κώνους ή μικρές σύριγγες.

Τα σχέδια μπορούν να είναι γεωμετρικά, φυτικά, ή εμπνευσμένα από πολιτιστικές παραδόσεις, και κάθε μοτίβο έχει τη δική του σημασία και αισθητική.

Γιατί Henna το Καλοκαίρι;

Τα henna tattoos έχουν γίνει το απόλυτο κόσμημα του καλοκαιριού για πολλούς λόγους:

  • Φυσική Ομορφιά: Η φυσική απόχρωση της henna που κυμαίνεται από κόκκινο-καφέ έως καφέ είναι ιδιαίτερα ελκυστική και ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρματος.
  • Μη Μόνιμη Εναλλαγή: Σε αντίθεση με τα μόνιμα τατουάζ, η henna ξεθωριάζει σταδιακά μέσα σε 1-3 εβδομάδες, επιτρέποντας συνεχή αλλαγή και ανανέωση των σχεδίων.
  • Ασφαλής και Φυσική: Είναι μια φυσική επιλογή χωρίς χημικά, εφόσον χρησιμοποιείται καθαρή henna, καθιστώντας την ιδανική για όσους αποφεύγουν τα συνθετικά προϊόντα.
  • Εξωτική και Μοναδική: Η henna προσθέτει μια εξωτική πινελιά που συμπληρώνει το καλοκαιρινό στιλ και δίνει μια μοναδική αισθητική σε κάθε εμφάνιση.

Φροντίδα και Διατήρηση

Για να διατηρήσετε το henna tattoo σας όσο το δυνατόν περισσότερο, υπάρχουν μερικές συμβουλές φροντίδας:

  1. Αποφύγετε το νερό τις πρώτες ώρες: Μετά την εφαρμογή, είναι σημαντικό να αφήσετε τη henna να στεγνώσει και να απορροφηθεί από το δέρμα για τουλάχιστον 4-6 ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα.
  2. Χρησιμοποιήστε λεμόνι και ζάχαρη: Ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και ζάχαρη μπορεί να εφαρμοστεί πάνω στο henna για να το διατηρήσει υγρό και να ενισχύσει το χρώμα.
  3. Αποφύγετε το σαπούνι: Μην πλένετε την περιοχή με σαπούνι τις πρώτες 24 ώρες για να βοηθήσετε το χρώμα να σταθεροποιηθεί.

Μόνιμο tattoo – Δερματοστιξία

Το μόνιμο μακιγιάζ είναι μία τεχνική κατά την οποία επιτυγχάνεται ένα διακριτικό μακιγιάζ σε φυσικές αποχρώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, και εφόσον είστε σε έμπειρα χέρια, μπορεί να διορθώσει τυχόν ατέλειες που προέκυψαν με το πέρασμα του χρόνου ή από εξωτερικούς παράγοντες.

Μόνιμο μακιγιάζ φρυδιών

Συχνή εφαρμογή της διαδικασίας έχουμε στο καλοσχηματισμό των φρυδιών. Καλύπτονται τυχόν κενά και ασυμμετρίες και κάνουμε πιο ζωηρό το χρώμα τους.

Μόνιμο μακιγιάζ χειλιών

Διορθώνουμε το σχήμα των χειλιών με τον σωστό σχεδιασμό  του περιγράμματος τους.

Μη ξεχνάτε σε καμιά περίπτωση το τεστ αλλεργίας και βεβαιωθείτε για την ποιότητα των χρωμάτων που χρησιμοποιούνται, όπως επίσης και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Περμανάντ – Βαφή βλεφαρίδων

Η συγκεκριμένη τεχνική αποσκοπεί στη δημιουργία πλούσιων και εντυπωσιακών βλεφαρίδων χωρίς να είναι πλέον απαραίτητη η χρήση του εργαλείου γυρίσματος βλεφαρίδας, το  γνωστό σε όλες μας  «ψαλιδάκι» που τα αποτελέσματα του ήταν προσωρινά και όχι πάντα αποτελεσματικά.

Μόνιμο μακιγιάζ ματιών eye liner

Διορθώνουμε το σχήμα των ματιών μας και τονίζουμε το περίγραμμα τους ξεχνώντας την καθημερινή χρήση μολυβιού και eye liner που μπορεί να μας παίδευε ή να έπεφτε μετά από ώρα και με τον ιδρώτα  να μας μουτζούρωνε.

Διάρκεια μόνιμου μακιγιάζ

Ανάλογα με την ποιότητα των χρωμάτων και τον τύπο του δέρματος μπορεί να διαρκέσει από δύο έως οκτώ χρόνια. Φυσικά μεγάλο  ρόλο παίζουν ο επαγγελματισμός και η προσεγμένη δουλειά του ατόμου που σας έχει αναλάβει.

Πάντως όπως και να ‘χει το μόνιμο tattoo θέλει περισσότερη προσοχή και λίγη σκέψη παραπάνω. Εμπιστευτείτε σωστούς επαγγελματίες και να είστε σίγουροι για την επιλογή σας γιατί θα σας ακολουθεί για αρκετά χρόνια.

Henna Tattoo: Το Κόσμημα του Καλοκαιριού

Τα henna tattoos είναι περισσότερο από μια τάση μόδας. Είναι ένας τρόπος έκφρασης, ένας σύνδεσμος με αρχαίες παραδόσεις και ένας όμορφος τρόπος να διακοσμήσουμε το σώμα μας το καλοκαίρι. Είτε επιλέξετε ένα απλό σχέδιο είτε ένα περίτεχνο μοτίβο, το henna tattoo θα προσθέσει σίγουρα μια δόση μαγείας και εξωτισμού στην καλοκαιρινή σας εμφάνιση. Αφεθείτε στη δημιουργικότητα και απολαύστε την καλοκαιρινή σεζόν με το πιο φυσικό και καλλιτεχνικό κόσμημα!