Η Γυναίκα Αστυνομικός στη σύγχρονη εποχή. Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ή αλλιώς η «Ημέρα της Γυναίκας» που θεσμοθετήθηκε να γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους , αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας, ως συζύγου, μάνας, εργαζόμενης, ενεργού μέλους της κοινωνίας μας, αλλά και της προσφοράς της στο θεσμό της οικογένειας. Η μέρα αυτή είναι επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών, αλλά και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου.

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Στη σημερινή γιορτή της γυναίκας δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα κοριτσάκια, στις μητέρες, στις συζύγους, στις γιαγιάδες που μεταφέρουν μέσα τους, το DNA του ακρίτα, με αίσθημα ευθύνης, σεβασμού και αγάπης, εμπράκτως τα αποδεικνύουν στους συναδέλφους μου στα σύνορα. Αναφέρομαι στις γυναίκες της Νέας Βύσσας, της Ορεστιάδας, όλου του ακριτικού Έβρου και στις γυναίκες Αστυνομικούς που υπηρετούν στην ακριτική Ελλάδα. Ανέλαβαν τις ευθύνες που τους αναλογούν και στις δύσκολες ώρες του προσφυγικού, η καθεμία σε διαφορετικό ρόλο για τον ίδιο όμως σκοπό, να συνεισφέρουν. Όλες οι γυναίκες αυτές δίπλα στους συναδέλφους μας στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των συνόρων της Ελλάδας.

Είναι εκεί παρούσες για να δείξουν ότι έχουμε τη δύναμή, να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει στην ζωή μας, στην δουλειά μας, στην οικογένειά μας, στο σπίτι μας, στην πατρίδα μας.

Αποτελούν υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση, βρίσκονται εκεί δίπλα στους άντρες περήφανα και προσφέρουν-συνεισφέρουν για την πατρίδα μας.

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στις γυναίκες αυτές και ένα μεγάλο Εύγε στους συναδέλφους μας.

Για εμάς τους συναδέλφους και συναδέλφισσες εδώ στα μετόπισθεν η ψυχή και η καρδιά μας είναι μαζί τους και δηλώνουμε παρόντες και παρούσες οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή μας ζητηθεί.

Η Γυναίκα Αστυνομικός στη σύγχρονη εποχή

Η Γυναίκα Αστυνομικός στη σύγχρονη εποχή, έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει επάξια.

Εργάζεται μέσα σε ένα επαγγελματικό χώρο που χαρακτηριζόταν μέχρι και πριν από λίγα χρόνια ανδρικό επάγγελμα, μέσα από την πολυπλοκότητα και ιδιαιτερότητα της γυναικείας φυσιολογίας πρέπει συνεχώς να φέρνει σε ισορροπία τις υποχρεώσεις της τόσο στην Υπηρεσία (συνθήκες εργασίας, ωράριο, ευκαιρίες ανέλιξης και προόδου, κ.λ.π.) όσο και στην Οικογένεια που δίνει προτεραιότητα ως μάνα, κόρη, σύζυγος, αδελφή στις οικιακές αρμοδιότητες. Καθημερινά υπερπροσπαθεί να πραγματώσει τον σκοπό της, να συνδυάσει και να κατανείμει σωστά τον χρόνο ανάμεσα στην ιδιότητα Αστυνομικός και στην Γυναίκα με αποτέλεσμα πολλές φορές επιβαρύνοντας τον εαυτό της να προσφέρει πάντα ότι καλύτερο έχει στην Κοινωνία μας.

Το μόνο που ζητά η Γυναίκα Αστυνομικός είναι:

Ο σεβασμός στο λειτούργημα που επέλεξε να επιτελεί στην Κοινωνία μας, με την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας.

Η Γυναίκα Αστυνομικός όπως κάθε εργαζόμενη Ελληνίδα ζητά να Ζει με αξιοπρέπεια, να μεγαλώνει τα παιδιά της με σωστή σωματική και πνευματική τροφή.

Να Ζει όχι επικίνδυνα και ανθυγιεινά αλλά με ασφάλεια και υπερηφάνεια.

Ο αγώνας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων αυτών, μέσω εναλλακτικών λύσεων για ένα βιώσιμο περιβάλλον, γίνεται με την συνδικαλιστική εκπροσώπηση από γυναίκες και άντρες Αστυνομικούς, όπου ταυτίζουμε τις απόψεις μας και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για την επίτευξη κοινωνικής προόδου και ισότητας στο εργασιακό μας περιβάλλον….

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ…!!!!

Η Ζωή, η Δύναμη, η Ευτυχία, η Τιμή, η Υπερηφάνεια κι άλλες πολλές λέξεις, όλες γένους θηλυκού, όλες όμως με μία ιδιαίτερη και σημαντική σημασία στη ζωή μας, χαρακτηρίζουν την Γυναίκα.

Εύχομαι στις συναδέλφους μου και σ’ όλες τις γυναίκες Χρόνια Πολλά, Δύναμη, Ψυχικό Σθένος και Ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Η υπέρμαχος Στρατηγός, Μητέρα και Προστάτιδα όλων μας, η Παναγία που κατέχει πρωταρχική θέση στην τιμή και τον σεβασμό μας, να είναι πάντα αρωγός μας.

Αργυρώ Μαλαχία

Γενικός Γραμματέας της Ε.ΑΣ.Υ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Αντιπρόσωπος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. & Μέλος του Ε.Κ.Α