Κατασκήνωση η καλοκαιρινή απόδραση των παιδιών . Τα σχολεία έκλεισαν και οι μικροί μας φίλοι υποδέχονται πλέον με ανακούφιση το καλοκαίρι και τις διακοπές τους. Οι γονείς παίρνουν μια ανάσα από τη μελέτη των μαθημάτων και των λοιπόν υποχρεώσεων που τώρα πλέον έχουν τερματίσει, αλλά τη χαρά  διαδέχεται το άγχος της φύλαξης των παιδιών, ιδιαίτερα όταν οι γονείς δουλεύουν.

Κακά τα ψέματα, με το σχολείο οι γονείς είναι σίγουροι ότι το παιδί τους βρίσκεται σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον  που λαμβάνει γνώσεις, δραστηριοποιείται, γυμνάζεται, παίζει με τους φίλους του. Τι γίνεται όμως όταν τα σχολεία κλείσουν;

Μια εύκολη λύση αποτελεί η πάντα ανοιχτή αγκαλιά της γιαγιάς και του παππού, που είναι πάντα πρόθυμοι να φυλάξουν τα εγγόνια τους, ακόμα και να τα πάρουν μαζί τους στο εξοχικό ή τις διακοπές τους. Το  καλοκαίρι όμως είναι μεγάλο και μια δεύτερη λύση, αυτή της κατασκήνωσης, που μπορεί να λειτουργήσει και συνδυαστικά, φαντάζει υπέροχη!

Κατασκήνωση η καλοκαιρινή απόδραση των παιδιών

Έτσι θα έχει την ευκαιρία και η γιαγιά και ο παππούς να ξεκουραστούν και τα παιδιά μέσα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον να ζήσουν ομαδικά με παιδιά της ηλικίας τους και να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Ταυτόχρονα θα χαρούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, θα κάνουν τα θαλασσινά τους μπάνια, θα παίζουν και θα διασκεδάζουν μέσα από δραστηριότητες που θα τα κάνουν περισσότερο δραστήρια, μεθοδικά και με  την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους. Θα εκπαιδευτούν στην τάξη, την οργάνωση, την καθαριότητα και θα αναπτύξουν την ανεξαρτησία  και την προσαρμοστικότητα τους.

Στην κατασκήνωση, μέρες ξεγνοιασιάς περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, μέρες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό τους και ίσως με την επιστροφή τους στο σπίτι να εκπλαγείτε ευχάριστα διαπιστώνοντας ότι έχουν γίνει περισσότερο πειθαρχημένα και αυτόνομα!