Κλασικό στιλ – Classic style. Κλασσικό στιλ, αν αποφασίσετε αυτό το στιλ διακόσμησης τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός θα χαρακτηρίζεται από χρώματα που θεωρούνται «βαριά», βαθύ κόκκινο, πράσινο, καφέ, με υλικά επένδυσης για την επίπλωση εμπριμέ η ριγέ υφάσματα καθώς και ότι όλο το σκηνικό θα χαρακτηρίζεται από αυτά που θεωρούνται κλασικά.

Η αναφορά στο κλασικό στυλ διακόσμησης σηματοδοτούσε την συντηρητική αστική τάξης του 18ου  αιώνα.

Η συμμετρία και η κομψότητα είναι τα χαρακτηριστικά, που κυριαρχούν. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι πολυάριθμα και πιο τελειοποιημένα.

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται να συγκεραστούν αρμονικώς ταπισερί και υφάσματα ζωγραφιστά ή με σχέδια, μαζί με διάφορα χρώματα – από ανοικτά έως πολύ σκοτεινά – και πληθώρα φωτιστικών, διατηρώντας την τάξη και την συμμετρία του συνόλου.

Κλασικό στιλ – Classic style

Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του κλασικού στυλ είναι τα πανομοιότυπα αντικείμενα, ακόμα και στα έπιπλα.

Η επανάληψη αντικειμένων, η τάξη και η έλλειψη εκπλήξεων, αποτελούν την απόλυτη σύνθεση του συγκεκριμένου στιλ.

Πολλά διακοσμητικά αντικείμενα, όπως γύψινες διακοσμήσεις ταβανιών, ρόδακες, στήλες κ.λπ., ενισχύουν την αίσθηση άνεσης που πρέπει να αποπνέει το κλασικό στυλ.

Τα δάπεδα από ατόφια ξυλεία ή μάρμαρο ενισχύουν την άνεση των δωματίων. Πολλές φορές καλύπτονται από πλούσιες μοκέτες ή ακριβά χαλιά.

Τον κορμό του στυλ αυτού αποτελούν τα έπιπλα, στην κατασκευή των οποίων χρησιμοποιείται κυρίως η δρυς, το μαόνι, η καρυδιά και η κερασιά.

Οι πλούσιες χρωματικές αποχρώσεις και το τέλειο φινίρισμα των κλασικών επίπλων, με τις ευθείες ή καμπύλες γραμμές τους να συντονίζονται με τα υπέροχα ξύλινα πατώματα, δίνουν στο σύνολο μία αίσθηση μεγαλοπρέπειας.