Κουλουράκια Πασχαλινά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για αφράτα και τραγανά πασχαλινά κουλουράκια με βούτυρο.
Πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμείτε και τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε με την συμμετοχή των παιδιών σας. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει από το ψήσιμο. Έτσι δημιουργείτε το γιορτινό κλίμα των ημερών της Ανάστασης.

Κουλουράκια Πασχαλινά

 Υλικά

  • 2 φλ.ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ.βούτυρο
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ.αλάτι

Παρασκευή

  1. Στο μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Έπειτα προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι.
  3. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια και αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.
  4. Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10′-20′, ανάλογα με το μέγεθος.
  5. Τα κουλουράκια μας όταν κρυώσουν θα πρέπει να είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα

Τα πιο εύκολα και λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια. Μια κλασσική συνταγή για τα πιο τραγανά και αρωματικά πασχαλιάτικα κουλουράκια, με σίγουρα αποτελέσματα επιτυχίας.