Λευτέρης Ψωμιάδης Υποψήφιος Σύμβουλος 6ης Κοινότητας Δήμου Αθηναίων με τον Συνδυασμό Αθήνα Ψηλά του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Περπατήσαμε στην πλατεία της Φωκίωνος Νέγρη, περάσαμε από την Δημοτική Αγορά Κυψέλης και καταλήξαμε στον «κήπο των αισθήσεων». Μια νέου τύπου παιδική χαρά με δραστηριότητες που προσφέρουν πολλές ώρες ξεγνοιασιάς στους μικρούς μας φίλους.

Παντού κυριαρχούσαν  οι παιδικές φωνές και τα γέλια αλλά την προσοχή μας τράβηξε μια σκληρή διαπραγμάτευση δύο παιδιών με τους γονείς τους διεκδικώντας περισσότερη ώρα παιχνιδιού.

Λευτέρης Ψωμιάδης Αξία στην γειτονιά μας

Σε αυτό το σημείο ξεκινάει η συζήτηση μας με τον Λευτέρη Ψωμιάδη και με στόχο να γνωρίσουμε καλύτερα τον νέο υποψήφιο για την 6η Δημοτική Κοινότητα με τον συνδυασμό Αθήνα Ψηλά και τον Κώστα Μπακογιάννη.

Τι μπορείς να υποσχεθείς στους συνδημότες σου την επόμενη ημέρα μετά την εκλογή σου;

Αυτό το ερώτημα με έχει απασχολήσει πολύ. Σκέψεις υπάρχουν πολλές και ίσως ξεφεύγουν από τον ρόλο του κοινοτικού συμβούλου. Πρωτίστως θέλω να εργαστώ για να προωθήσουμε την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και να δημιουργήσουμε  προγράμματα εκπαίδευσης και πολιτισμού για όλες τις ηλικίες. Οι γειτονιές της 6ης κοινότητας έχουν να μας πουν τις δικές τους ιστορίες και να γίνουν πόλος έλξης επισκεπτών για να βιώσουν νέες εμπειρίες και ομορφιές που εμείς θα αναδείξουμε.

Έχεις εντοπίσει κάποιο πρόβλημα που απασχολεί τους δημότες της 6ης κοινότητας;

Κύριο μέλημα των συνδημοτών μου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας μας. Πώς θα μπορούσε να επιτευχθεί αυτό; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι μονοδιάστατη και απόλυτη. Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός, έχει τις δικές του επιθυμίες και οι ανάγκες μας αλλάζουν ανάλογα με την φάση της ζωής μας. Όταν έχεις μικρά παιδιά θέλεις περισσότερες παιδικές χαρές, όταν έχεις σκύλο θέλεις πάρκα για να παίζει ο σκύλος σου, όταν δεν έχεις πάρκινγκ θέλεις περισσότερους χώρους στάθμευσης. Ως κοινοτικός σύμβουλος νιώθω την ευθύνη να είμαι πάντα δίπλα στους συνδημότες μου, στον καθένα χωριστά και να αφουγκράζομαι τόσο τις δικές τους προσωπικές ανάγκες όσο και τον τρόπο που αυτές μεταβάλλονται μέσα στο πέρασμα του χρόνου και την εξέλιξη της κοινωνίας μας.

Είναι αυτό εφικτό; Πώς σκέφτεσαι να το πετύχεις;

Μερικές φορές οι πιο δύσκολες απαντήσεις κρύβονται μέσα στην απλότητα και η απάντηση στο ερώτημα είναι η «Επικοινωνία». Η τεχνολογία μας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνούμε και να αλληλοεπιδρούμε σε 24ώρη βάση. Υποχρέωση μου θα είναι η απλούστευση των διαδικασιών ώστε τα αιτήματα να φτάνουν με συνοπτικές διαδικασίες στις αρμόδιες διευθύνσεις του δήμου και έπειτα να παρακολουθούμε την πορεία τους και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα. Τέρμα στην ταλαιπωρία, την σπατάλη χρόνου και τα μπερδέματα.

Είσαι σίγουρος ότι σε κάθε πρόβλημα θα υπάρχει μια λύση;

Η επίλυση προβλημάτων είναι ο κύριος στόχος μας. Αν αυτό το πετυχαίνουμε πάντα θα είναι η απόλυτη επιτυχία. Θεωρώ ότι κάποια θέματα μπορεί να είναι απλά με άμεση αντιμετώπιση. Κάποια άλλα να έχουν μια πολυπλοκότητα και να πρέπει να τα παρακολουθούμε. Ενδεχομένως να πρέπει και να πιέσουμε για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Είμαι σίγουρος πως όταν προσπαθείς πολύ ο τελικός απολογισμός είναι με θετικό πρόσημο.

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσες να δεσμευτείς από σήμερα;

Μπορώ να δεσμευτώ ότι θα βρίσκω πάντα χρόνο να ακούω και να διαβάζω τα μηνύματα των συνδημοτών μου.  Θα γίνω  η φωνή τους στην κεντρική διοίκηση του δήμου για να διεκδικούμε μαζί όσα αξίζουμε. Σε κάθε αγώνα θα στέκομαι πάντα  δίπλα τους και όχι απέναντι τους. Την επόμενη ημέρα των εκλογών θα κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο και θα είμαι εκεί για τον καθένα χωριστά χωρίς διακρίσεις. Με αρχηγό τον άξιο δήμαρχο μας Κώστα Μπακογιάννη θα αλλάξουμε σελίδα και θα προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Το έργο συνεχίζεται και μας περιμένει πολύ δουλειά.

Μπορείς να διακρίνεις στον εαυτό σου ένα σημείο υπεροχής;

Στην εργασία μου ως προγραμματιστής έχω μάθει να δίνω λύσεις σε προβλήματα, να επιμένω σε κάτι που με δυσκολεύει, να έχω υπομονή και επιμονή μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος, να είμαι πάντα προετοιμασμένος με  εναλλακτικές λύσεις,  να αντιμετωπίζω απρόβλεπτους παράγοντες και κρίσεις χωρίς να αιφνιδιάζομαι. Επειδή τελικά οι καλές προθέσεις από μόνες τους δεν είναι αρκετές πιστεύω ότι το δικό μου δυνατό σημείο είναι η αποτελεσματικότητα μου.

ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ 6Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Λευτέρης Ψωμιάδης μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη στην Φωκίωνος Νέγρη.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα του συνδυασμού Αθήνα Ψηλά;

 Είμαστε μια μεγάλη και ισχυρή ομάδα γιατί επικοινωνούμε, συνεργαζόμαστε και συμπληρώνει ο ένας τον άλλο.  Ο άξιος αρχηγός μας Κώστας Μπακογιάννης,  μας ενώνει για την υλοποίηση του οράματος μας να πάμε την Αθήνα ψηλά και να προχωρήσει το έργο σε κάθε γειτονιά της.

Ένα μήνυμα προς τους συνδημότες σου

Αξίζει να έχω την ευκαιρία να μιλήσω με έργα και πράξεις. Ζητώ ανοιχτά την στήριξη από τον καθένα και την καθεμία από εσάς για να κτίσουμε μαζί μια σχέση εμπιστοσύνης που θα  στηρίζετε μόνο σε αλήθειες, συνεργασία και αμοιβαία κατανόηση.

Λευτέρης Ψωμιάδης Υποψήφιος Σύμβουλος 6ης Κοινότητας Δήμου Αθηναίων με τον Μπακογιάννη. Λευτέρη, σου ευχόμαστε Καλή δύναμη στον αγώνα σου και Καλή Επιτυχία!

Interview:Κωνσταντία Γραμματικοπούλου