Λευτέρης Ψωμιάδης: Η επικοινωνία με τους πολίτες είναι προτεραιότητα και δέσμευση! Η περίοδος της κρίσης ήταν ατελείωτη. Η Δημόσια Διοίκηση φάνηκε αναποτελεσματική να διαχειριστεί ακόμα και τα πιο απλά προβλήματα της καθημερινότητας.

Δικαιολογημένα λοιπόν μεγάλωσε η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στους θεσμούς  αλλά δε γίνεται να επιτρέψουμε αυτήν την κατάσταση να διαιωνίζεται άλλο.

Λευτέρης Ψωμιάδης: Η επικοινωνία με τους πολίτες είναι προτεραιότητα και δέσμευση!

Είναι χρέος μας να αφήσουμε πλέον την κριτική εκ του ασφαλούς και εξ΄ αποστάσεως και να συμμετέχουμε ενεργά και με πρωτοβουλίες  που θα φέρουν τα πάνω κάτω, για να σηκώσουμε την Αθήνα μας Ψηλά, εκεί όπου της αξίζει!

Ήταν στα σχέδια σας να κάνετε πολιτική καριέρα;

Όχι, ούτε καν. Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι θα ασχοληθώ με την πολιτική.

Τότε πώς πήρατε την απόφαση να συμμετέχετε στις δημοτικές εκλογές;

Οι δημοτικές εκλογές είναι πέρα από πολιτικές και κομματικές ιδεολογίες. Τα πρόσωπα που συμμετέχουν έχουν το δικό τους ειδικό βάρος και κρίνονται για τα έργα και την αποτελεσματικότητα τους. Ήταν μια ωραία πρόκληση για εμένα.

Γιατί  με τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη;

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναμφισβήτητα είναι μία αξιόλογη προσωπικότητα. Νέος, με σύγχρονες αντιλήψεις για τη διοίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και με εμπειρία που κρίνεται πετυχημένη ακόμα και από τους αντιπάλους του.

Η Αθήνα όμως έχει διαφορετικά προβλήματα και ανάγκες από την περιφέρεια.

Με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι τα προβλήματα κάθε Δημοτικής Κοινότητας της Αθήνας. Υπάρχει ένα πρόγραμμα οργανωμένο και πλήρες κοστολογημένο που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την επόμενη μέρα.

Πόσο εφικτή είναι η υλοποίηση του προγράμματος του συνδυασμού σας, με δεδομένο το πρόβλημα της έλλειψης χρηματοδότησης, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Για πρώτη φορά υπάρχει στην κρίση των πολιτών, προεκλογικά, ένα πρόγραμμα με  συγκεκριμένες προτάσεις, ο τρόπος επίτευξης τους, τα προβλεπόμενα κόστη αλλά και  οι χρηματοδοτικοί πόροι υλοποίησης του. Το μόνο που μένει είναι να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά, να δουλέψουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει, από όποια θέση μας ζητηθεί.

Ποιο πλεονέκτημα σας νομίζετε ότι θα αξιοποιηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο;

Η δυνατότητα συνεργασίας βάζοντας στην άκρη προσωπικές απόψεις και ιδεολογίες.

Ποια είναι η δική σας πρόταση για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας;

Να επικοινωνούμε με καλοπροαίρετη διάθεση, να ακούμε νέες προτάσεις  παραμερίζοντας μικροεγωισμούς,  να συνθέτουμε μέσα από την διαφορετικότητα και τις αντίθετες απόψεις, γιατί τελικά όλοι συμφωνούμε ότι μας ενδιαφέρει το καλό των Αθηναίων πολιτών.

Ποια είναι η δέσμευση που θα πάρετε απέναντι στους δημότες σας;

Δεσμεύομαι ότι θα έχω πάντα τον χρόνο να ασχολούμαι με τα προβλήματα της πόλης μας και των Αθηναίων πολιτών. Θα με συναντούν στους ίδιους χώρους που γνωριστήκαμε προεκλογικά και δεν πρόκειται να αλλάξω τα στοιχεία επικοινωνίας μου μετά τις εκλογές.

Πολλοί εκλεγμένοι αναφέρουν ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος για θέματα επικοινωνίας με τους πολίτες.

Ο χρόνος, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, θα αξιοποιηθεί έτσι όπως πρέπει. Σε καμιά περίπτωση δεν έχω τη διάθεση να εγκλωβιστώ μέσα σε ένα γραφείο και να καρφωθώ σε μια καρέκλα. Η επικοινωνία με τους πολίτες είναι προτεραιότητα και δέσμευση!

psomiadis_lefteris_bakoyiannis_athina_psila

Στέφανος Σιμωτάς πηγή:psomiadis.eu