Μελομακάρονα

Μια συνταγή γλυκιά με αλεύρι και σιρόπι 

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
  • Από ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο και γαρίφαλα
  • 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Παρασκευή 

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
  2. Προσθέτουμε 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι και ζυμώνετε το μίγμα.
  3. Το ραντίζουμε με γάλα. Ζυμώνουμε ελαφρά με το υπόλοιπο αλεύρι και πλάθουμε τα μελομακάρονα.
  4. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

Για το σιρόπι

  1. Βράζουμε επί 3 λεπτά το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό.
  2. Αφαιρούμε τον αφρό από το σιρόπι και το ρίχνουμε στα μελομακάρονα πριν κρυώσουν.
  3. Τα πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.