Μελομακάρονα
Μια συνταγή γλυκιά με αλεύρι και σιρόπι
Υλικά:
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα
- Από ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο και γαρίφαλα
- 4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Για το σιρόπι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Παρασκευή
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι και ζυμώνετε το μίγμα.
- Το ραντίζουμε με γάλα. Ζυμώνουμε ελαφρά με το υπόλοιπο αλεύρι και πλάθουμε τα μελομακάρονα.
- Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε επί 3 λεπτά το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό.
- Αφαιρούμε τον αφρό από το σιρόπι και το ρίχνουμε στα μελομακάρονα πριν κρυώσουν.
- Τα πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.