Μύτη και αισθητική

Μύτη και αισθητική: Αν το σχήμα της μύτης είναι, πράγματι, άσχημο και παραμορφώνει το πρόσωπο, τότε η χειρουργική αισθητική έχει το λόγο. Είναι, όμως, δυνατόν μια πολύ κανονική μύτη να παρουσιάζει τα εξής ελαττώματα: να είναι κόκκινη ή πολύ στιλπνή.

Η κόκκινη μύτη: Είναι βεβαίως αντιαισθητική. Αυτή η κοκκινίλα μπορεί να προκαλείται από εξάνθημα του προσώπου. Δεν αποκλείεται, όμως, να εμφανισθούν συμπτωματικά, ύστερα από ένα πλούσιο γεύμα ή την κατανάλωση πολλών οινοπνευματωδών ποτών. Στην τελευταία περίπτωση πρόκειται για διαταραχή του πεπτικού συστήματος και γι ‘αυτό θα χρειασθεί προσεγμένη δίαιτα.

Μύτη γυαλιστερή: Αυτό είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο των λιπαρών δερμάτων. Θα υποχωρήσει αρκετά, εάν κάνουμε μασάζ που γίνεται με τσιμπήματα, σαν αυτό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής. Η μύτη πρέπει να πλένεται δυο φορές την ημέρα με ζεστό νερό και θειούχο σαπούνι. Μετά από κάθε πλύσιμο σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά την επιδερμίδα και σε συνέχεια την αλείφουμε με μια θειούχο κρέμα.