Το διαζύγιο μπορεί να είναι αιτία της κακής μας υγείας. Το διαζύγιο αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ζευγάρι. Οι συναισθηματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις μπορούν να είναι βαθιές και μακροχρόνιες, αφού επηρεάζουν όχι μόνο την ψυχολογική αλλά και τη σωματική υγεία των εμπλεκομένων.

Πέραν των εντάσεων και των συναισθηματικών αναταραχών που προκαλεί το διαζύγιο, νέες έρευνες έχουν επισημάνει τη σύνδεση μεταξύ αυτής της διαδικασίας και της φυσικής υγείας.

Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι που περνούν από ένα διαζύγιο είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως υπέρταση, καρδιακές παθήσεις, ακόμα και καρκίνο.

Οι συναισθηματικές αναταραχές που συνοδεύουν το διαζύγιο μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιο στρες, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Συνεπώς, οι άνθρωποι που βιώνουν ένα διαζύγιο είναι πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις και άλλες ασθένειες, καθώς η άμυνα τους απέναντι σε ασθένειες είναι χαμηλότερη.

Επιπλέον, το διαζύγιο μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του εγκεφάλου. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που έχουν περάσει από διαζύγιο έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως η κατάθλιψη και η αϋπνία.

Επομένως, είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται το διαζύγιο ως μια κατάσταση που επηρεάζει τόσο την ψυχολογική όσο και τη σωματική υγεία των εμπλεκομένων.

Η προστασία της ψυχολογικής και σωματικής υγείας κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου είναι ουσιώδης. Καθώς επίσης και η αναζήτηση επαγγελματικής υποστήριξης μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων αυτής της δύσκολης περιόδου.