Νέα μητέρα : 9 μήνες μόνον… και μετά τι γίνεται; Μπορεί αρχικά οι 9 μήνες της εγκυμοσύνης να μας φαίνεται βουνό. Όταν όμως πλησιάζουμε στην τελική ευθεία συνειδητοποιούμε ότι τελικά 9 μήνες δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα ακολουθήσει και τελειωμό δεν  έχει!

Η άγνωστη καθημερινότητα στην οποία καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε και να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας βάζοντας προτεραιότητες. Συνήθως αρχικά έχει μια θετική προσέγγιση των πραγμάτων που ξεκινά πολύ νωρίς, ακόμα και μετά τη θετική απάντηση του τεστ εγκυμοσύνης.

Κάνουμε σχέδια και φανταζόμαστε το μέλλον μας μέσα από την ολοκλήρωση  που μας προσφέρει η μητρότητα.  Τα πάντα είναι ξεκάθαρα και σε τάξη, σίγουρες ότι θα τηρήσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις.

Θα φροντίζουμε το μωράκι μας ενώ θα ξεκινήσουμε αμέσως διατροφή και γυμναστική για να επανέλθουμε στην προ εγκυμοσύνης σιλουέτα μας. Θα επιστρέψουμε στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες βρίσκοντας λύση για τη φύλαξη του μωρού μας.

Η μητρότητα δε θα βάλει δε δεύτερη μοίρα τη σχέση με τον άντρα μας και θα φροντίζουμε να μη νιώθει παραμελημένος.

Νέα μητέρα : 9 μήνες μόνον… και μετά τι γίνεται;

Κάποιες ίσως λίγο υπερβολικές ή ίσως λίγο τελειομανείς  θα κάνουμε και έρευνα των καλύτερων σχολείων. Για να ξέρουμε που θα στείλουμε το καμάρι μας ή μάλλον αυριανό επιστήμονα γιατρό, δικηγόρο, βιολόγο ή όπως αλλιώς το φανταζόμαστε!

Αλήθεια μέσα σε αυτήν την ονειρεμένη κατάσταση πόσες φανταζόμαστε τον εαυτό μας αγκαλιά με ένα μωρό που ουρλιάζει και είναι γαντζωμένο στην αγκαλιά μας ενώ ανακατεύουμε με την κουτάλα το φαγητό  μη μας κολλήσει;

Ο σύζυγος να ξεκουράζεται στο σαλόνι χαζεύοντας τηλεόραση… το χρυσό μου ή για καφεδάκι έξω με τα φιλαράκια;

Φυσικά θα πρέπει να πλύνουμε και να σιδερώσουμε τα ρουχαλάκια του μωρού μας και να μη ξεχάσουμε να αποστειρώσουμε μπιμπερό και θηλές.

Όταν καταφέρουμε να κοιμίσουμε το αγγελούδι μας θα έχει επιστρέψει και ο σύζυγος και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις τρυφερότητες του κι όταν τελικά πέσουμε στο κρεβατάκι μας εξουθενωμένες το μωρούλι μας να ξυπνά και να πεινάει.

Εμείς σχεδόν υπνωτισμένες να σηκωνόμαστε για να ικανοποιήσουμε το αγγελούδι μας αράζοντας στο σαλόνι μην ταράξουμε και τον ύπνο του καλού μας. Αν καταφέρουμε να κοιμηθούμε για λίγες ώρες θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένες. 

Νέα μητέρα : 9 μήνες μόνον… και μετά τι γίνεται;

Την επόμενη «φρέσκιες φρέσκιες» με ένα κιλό canceller, για να κρύψουμε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ξεκινάμε για δουλειά. Βέβαια ξέχασα να βάλω στο πρόγραμμα τη γυμναστική … αλλά με λίγη καλή θέληση…!

Δεν πρέπει με τίποτα να μας πιάνει απελπισία. Αλλά είναι σκόπιμο να μάθουμε να μην αιθεροβατούμε γιατί η προσγείωση θα γίνει απότομα και θα μας κακοφανεί πολύ.

Πρέπει γρήγορα να συνειδητοποιήσουμε τις δυσκολίες και να αποδεχόμαστε κάθε προσφερόμενη βοήθεια από τους οικείους μας.

Αν κάνουμε το λάθος να  υιοθετήσουμε  τον τίτλο της «super woman». Θα τρέχουμε πανικόβλητες σαν τον Βέγγο και δε θα προλαβαίνουμε. Παρά τις καλές μας προθέσεις στο τέλος μπορεί η σκληρή πραγματικότητα να μας κάνει να νιώσουμε ανίκανες και ανεπαρκείς.

Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια! Οι μητέρες συνεχώς ξεπερνούν τον εαυτό τους και δίνουν πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην οικογένεια τους.

Μάθετε να εκτιμάτε πρώτα εσείς η ίδιες αυτή την προσφορά. Αν υπάρχει κάποιος που διαφωνεί και την αμφισβητεί χαρίστε του μία μέρα με τις υποχρεώσεις σας. Μην εκπλαγείτε αν τελικά δεν καταφέρει να την ολοκληρώσει!

Μη ξεχνάτε όμως να έχετε τον σύζυγο πάντα στο πλευρό σας. Έτσι ώστε ούτε παραγκωνισμένος να νιώθει, αλλά και να αντιλαμβάνεται τον δικό σας κόπο και κούραση.

Σκεφτείτε πόσο πρακτικό θα ήταν το μωράκι σας να ηρεμεί στην αγκαλιά του πατέρα και να πρέπει αυτός να σηκώνεται τα βράδια για να το ηρεμεί!

Βοηθήστε τον να αναλάβει το ρόλο του νέου πατέρα με ότι αυτός συνεπάγεται  και δε θα βγείτε χαμένες.

Μάθετε και  οι δυο μαζί, ακόμα και μέσα από τα λάθη σας,  πως θα γίνετε καλοί γονείς. Άλλωστε ο ερχομός ενός παιδιού είναι μια υπόθεση, που μετά τους εννιά μήνες της εγκυμοσύνης, αφορά τρεις!