Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε : Ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου θα διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης προσθέτοντας:

notopoulou-katerina-aboutwoman

«Η Θεσσαλονίκη θα φύγει μπροστά με μια νέα γενιά στελεχών, με μια νέα γενιά στο τιμόνι της Πόλης. Θα συσπειρώσουμε δυνάμεις. Η Κατερίνα Νοτοπούλου εδώ στη Θεσσαλονίκη μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο» σημείωσε, τονίζοντας πως «αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, η Θεσσαλονίκη δε θα γυρίσει πίσω. Η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω».

Την κ. Νοτοπούλου την γνώρισε  η Θεσσαλονίκη αλλά και όλη η Ελλάδα με το που ανέλαβε προϊσταμένη του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Είναι γνωστή από την φοιτητικής της δράση  στον  πολιτικό χώρο της Αριστεράς ενώ επί σειρά ετών ήταν και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης, με τις οποίες υλοποίησε δράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Υποψήφια βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης. Στον δήμο Θεσσαλονίκης συμμετείχε ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη   «Ανοιχτή Πόλη» και την υποψηφιότητα του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.  Αναγνωρίζεται το έργο και η αποτελεσματικότητα της ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης από πολλούς θεσμικούς παράγοντες της Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκ μέρους της Κυβέρνησης εκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε η διοίκηση της στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ, ως θετική. Τις αναγνωρίζουν ότι βοήθησε να λυθούν προβλήματα δεκαετιών αναδεικνύοντας  το κυβερνητικό έργο στην περιοχή τα τελευταία δυόμισι χρόνια.