Νουαζέτες. Σοκολατένια γλυκά τρουφάκια πραλίνας. Φτιάξτε γλυκά τρουφάκια πραλίνας για όλη την οικογένεια. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικές νουαζέτες που δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο! Οι νουαζέτες είναι οι αγαπημένες όλων των παιδιών !!!

Noisette στα Γαλλικά σημαίνει φουντούκι. Praline (πραλίνα) λένε στη Γαλλία το κουφέτο, δηλαδή το καβουρδισμένο αμύγδαλο ή και φουντούκι, με τη γνωστή λευκή επικάλυψη γκλάσου ζάχαρης. Τα πιο διάσημα γαλλικά κουφέτα είναι οι pralines του Montargis.

Pralin: Πάστα που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική. Γίνεται από ζάχαρη και αμύγδαλα ή και φουντούκια, με λίγη βανίλια, κακάο ή βούτυρο κακάο.

Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ μας!

Νουαζέτες

Υλικά

3 φλιτζάνια θρυμματισμένα πουράκια σοκολάτας

3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ψημένα φουντούκια

280 γρ. πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση συνταγής

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα πουράκια μαζί με τα φουντούκια και την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά και μετά το πλάθουμε σε μέγεθός μικρής μπαλίτσας.

Μόλις ολοκληρώσουμε με όλες τις Noisette τις βάζουμε πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και να σκληρύνουν.

Σερβίρισμα

Τέλος μόλις είναι έτοιμα τα σοκολατάκια Νουαζέτες σερβίρουμε. Ένα υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ μας!

Ένα μοναδικό δώρο για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας με τον πιο γλυκό τρόπο στα γενέθλια, στη γιορτή, στην επέτειο, στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου . . . και σε κάθε ιδιαίτερη προσωπική σας στιγμή ! ! !