Ο Χαρταετός και τα μυστικά κατασκευής του. Το μυστικό για την  κατασκευή του χαρταετού, παρά το πέρασμα των χρόνων παραμένει ίδιο.

Καθαρά Δευτέρα και οι χαρταετοί είναι έτοιμοι για υπερπτήσεις. Το επιτυχημένο πέταγμα όμως εξαρτάται από τη σωστή κατασκευή.

Τα υλικά παραδοσιακά, παραμένουν ίδια σχεδόν και υπάρχουν ελάχιστες τροποποιήσεις. Εξαγωνικός και χάρτινος είναι ο παραδοσιακός χαρταετός.

Με τρία ξύλινα πηχάκια τα οποία καρφώνονται στο κέντρο με ένα καρφί που λυγίζει στο πίσω μέρος κατασκευάζεται ο παραδοσιακός χαρταετός.

Ο Χαρταετός και τα μυστικά κατασκευής του

Τη σημερινή εποχή χρησιμοποιούνται λευκά πηχάκια αντί για τα παραδοσιακά καλάμια. Δένουμε με σπάγκο τις άκρες και κολλάμε το χαρτί στο περίγραμμα.

Κόβουμε και δένουμε τα ζύγια σε σχήμα τριγώνου με την επάνω γωνία του  σκελετού. Το ίδιο κάνουμε και με τα ζύγια της ουράς, για να έχει ισορροπία.

Όταν έχει πάρα πολύ αέρα ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και δεύτερη ουρά ή ένα χαρτονάκι από κάτω για να βαραίνει ελαφρώς η ουρά και να μη χορεύει ο αετός μας στον αέρα.

Προσέξτε τα ζύγια του αετού σας είναι σημαντική λεπτομέρεια για το πέταγμα του.

Η Καθαρά Δευτέρα είναι συνυφασμένη με το πέταγμα του χαρταετού, ένα έθιμο για μικρά και μεγάλα παιδιά, που «προσφέρει» μοναδικές στιγμές χαράς.

Ευχόμαστε καλές πτήσεις.