Ο καλός ύπνος βάση για την ομορφιά. Ο ύπνος είναι η κατάσταση ηρεμίας του οργανισμού, που συνοδεύεται από ελάττωση της εντάσεως μιας σειράς φυσιολογικών διεργασιών.

Κατά τον ύπνο ελαττώνεται η διεγερσιμότητα του κεντρικού νευρικού συστήματος. Αποσυνδέεται η συνείδηση, χαλαρώνεται ο τόνος των μυών, επιβραδύνεται η λειτουργία της καρδιάς και η αναπνοή, ελαττώνεται η πίεση του αίματος . 

Ο κανονικός και καλός ύπνος έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της ικανότητας προς εργασία και για τη διατήρηση της υγείας, που είναι η βάση της ομορφιάς.

Η διάρκεια του κανονικού ύπνου ποικίλλει αναλόγως της ηλικίας. Τα παιδιά μέχρις ενός έτους πρέπει να κοιμούνται μέχρι 18 ώρες. Ενώ οι ενήλικοι έχουν ανάγκη από ύπνο 8 ωρών περίπου.

Ο καλός ύπνος βάση για την ομορφιά

Σε μεγάλη ηλικία, κατά κανόνα, ο άνθρωπος δεν μπορεί να κοιμηθεί χωρίς διακοπές τις απαραίτητες για τον οργανισμό του 8 περίπου ώρες.

Στις περιπτώσεις αυτές τα άτομα προχωρημένης ηλικίας, πρέπει να κοιμούνται από λίγες ώρες, αλλά πολλές φορές το 24ωρο.

Σε περίπτωση αϋπνίας από μεγάλη κόπωση, δεν μεταχειριζόμαστε υπνωτικά, αλλά προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την αναγκαία τάση ύπνου. Με αναπνευστική γυμναστική, με περίπατο μετά τον δείπνο και με καλώς εξαερισμένο δωμάτιο.

Επίσης γίνεται χρήση καταπραϋντικών ποτών, όπως τίλιου κι χαμομηλιού. Σε περίπτωση που η αϋπνία συνεχίζεται επί μέρες , πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό.