Μακαρόνια ολικής αλέσεως από δίκοκκο σιτάρι με λευκή σάλτσα κρέμας κοτόπουλου

Μακαρόνια ολικής αλέσεως από δίκοκκο σιτάρι με λευκή σάλτσα κρέμας κοτόπουλου

Όταν τα σοτάρουμε ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες προσθέτουμε τον κουρκουμά, τη κάρυ το αλάτι, το πιπέρι και τα μανιτάρια με το μπέικον.

Μακαρόνια ολικής αλέσεως από δίκοκκο σιτάρι με λευκή σάλτσα κρέμας κοτόπουλου.

Υλικά

500 γρ μακαρόνια ολικής αλέσεως από δίκοκκο σιτάρι

750 γρ. φιλέταρισμένα μπούτια κοτόπουλου

50 γρ. μπέικον

150 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. τυρί τριμμένο τσένταρ

50 γρ. τριμμένη γραβιέρα πικάντικη

150 γρ, βούτυρο

150 γρ. μανιτάρια κομμένα

1 πιπεριά πράσινη κέρατο

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης

1 πρέζα κουρκουμά

1 πρέζα κάρυ

Αλάτι πιπέρι

Μακαρόνια ολικής αλέσεως από δίκοκκο σιτάρι με λευκή σάλτσα κρέμας κοτόπουλου

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό ψήνουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια και το μπέικον μέχρι να γυαλίσουν. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε τα φιλέταρισμένα μπούτια του κοτόπουλου.

Όταν τα σοτάρουμε ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες προσθέτουμε τον κουρκουμά, τη κάρυ το αλάτι, το πιπέρι και τα μανιτάρια με το μπέικον.

Τα σοτάρουμε όλα μαζί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση η κρέμα γάλακτος ρίχνουμε το τσένταρ, την γραβιέρα ανακατεύουμε ελαφρώς να ομογενοποιηθούν στην κρέμα και κατεβάζουμε από την φωτιά

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια ολικής αλέσεως από δίκοκκο σιτάρι. Τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε με την σάλτσα κρέμας γάλακτος με τα φιλέταρισμένα μπούτια από κοτόπουλο.

Τα θρεπτικά στοιχεία του δίκκοκου σιταριού

Το δίκοκκο σιτάρι, περιέχει λυσίνη, μαγνήσιο αλλά και φυτικές ίνες που διευκολύνουν τη λειτουργία του παχέως εντέρου και το καθιστούν κατάλληλο για διαβητικούς. Τα ιχνοστοιχεία του είναι ακόμα ο σίδηρος, ο φώσφορος, το κάλιο, το νάτριο, ο ψευδάργυρος και το μαγγάνιο.
Παράλληλα, έχει το ίδιο ποσοστό γλουτένης με τα υπόλοιπα σιτηρά αλλά με διαφορετική σύνθεση. Ωστόσο, μπορούν να το καταναλώσουν όσοι έχουν αλλεργία στη γλουτένη αλλά σε καμιά περίπτωση αυτοί που έχουν κοιλιοκάκη.
«Τα προϊόντα αυτά είναι πιο υγιεινά από εκείνα που φτιάχνονται από κοινό αλεύρι ενώ αποτρέπουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις».
Ακόμα, το αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι περιέχει βιταμίνη Α, θειαμίνη και βιταμίνες της ομάδας Β, [ριμποφλαβίνη, (Β2), νιασίνη(Β3), παντοθενικό οξύ(Β5), βιταμίνη (Β6)], φολικό οξύ, βιταμίνη Ε, και βιταμίνης Κ. Συνεπώς, τροφές με το συγκεκριμένο σιτάρι βοηθούν στην όραση αλλά και την πρόληψη της ξηροδερμίας.
Θαυματουργές ιδιότητες που αναφέρονται όπως: μείωση της χοληστερίνης, πρόληψη καρκίνου, διαβήτη, προστασία από μετάσταση διάφορων μορφών καρκίνου, καλή λειτουργία του εγκεφάλου, δεν έχουν ακόμα καμία ιατρική τεκμηρίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × one =

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial