Πινέλα μακιγιάζ: πώς να τα καθαρίσεις σωστά. Υπάρχουν για να μας κάνουν πιο όμορφες! Ο καθαρισμός των πινέλων σου πρέπει να σου γίνει μέρος της ρουτίνας σου.

Μένουμε σπίτι και το καθημερινό μακιγιάζ είναι κάτι το οποίο έχουμε ξεχάσει κορίτσια.

Είναι λοιπόν, ευκαιρία να καθαρίσουμε τα πινέλα του μακιγιάζ τα οποία έχουμε χρησιμοποιήσει πολύ, ώστε να είναι έτοιμα για μια μελλοντική χρήση.

Πρέπει να είμαστε έτοιμες για την έξοδο μας από το σπίτι, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ;

Τα πινέλα και τα βουρτσάκια για το μακιγιάζ σου είναι μια επένδυση και θα πρέπει να τα φροντίζεις ανάλογα. Τα ακουμπάς στο πρόσωπό σου καθημερινά με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος  για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Προσπάθησε να καθαρίζεις τα πινέλα σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν όχι συχνότερα. Θα παρατείνεις το χρόνο ζωής τους και θα σε βοηθήσει να αποφύγεις πιθανόν την ακμή και δερματικούς ερεθισμούς στα σημεία που τα χρησιμοποιείς.

Μια συμβουλή

Είναι λάθος να μουλιάζουμε για πολλή ώρα τα πινέλα στο νερό. Επιτρέπεις στο νερό να μπει στην κόλα που συγκρατεί τις τρίχες και να τη χαλαρώσει. Αποτέλεσμα να αρχίσουν να πέφτουν οι τρίχες του πινέλου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πινέλα θα πρέπει να πλένονται αρκετά συχνά, δηλαδή, μια φορά την εβδομάδα, και όχι μια φορά το μήνα όπως κάνουμε οι περισσότερες.

Πινέλα μακιγιάζ: πώς να τα καθαρίσεις σωστά

Ο συχνός καθαρισμός απομακρύνει από τα πινέλα τα βακτήρια τα οποία όταν συσσωρεύονται μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο δέρμα.

Τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να κάνεις έναν σωστό καθαρισμός στα πινέλα του μακιγιάζ.:

  • Μαζέψτε όλα τα πινέλα σας στο χέρι και βάλτε τα κάτω από χλιαρό νερό, με τις τρίχες τους, να κοιτούν προς τα κάτω.
  • Ρίξε μια σταγόνα από το καθαριστικό της επιλογής σου ή απαλό σαμπουάν στις τρίχες κάθε πινέλου στην παλάμη του χεριού σου.
  • Δημιουργήστε αφρό τρίβοντας απαλά κάθε πινέλο στο χέρι σας σιγουρεύοντας ότι έχετε καθαρίσει όλες τις τρίχες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δάχτυλα σας για πιο λεπτομερή καθαρισμό.
  • Τρίψε απαλά το κάθε πινέλο ώσπου να καθαρίσουν όλες οι τρίχες. Λεπτομερής καθαρισμός.
  • Ξέπλυνε καλά τα πινέλα με άφθονο χλιαρό νερό μέχρι να φύγει κάθε όλοι η σαπουνάδα.
  • Τοποθετήστε τα πινέλα σε μια καθαρή πετσέτα και στεγνώστε τα καλά χωρίς να υπάρχει ίχνος υγρασίας. Ένα τα αφήσετε υγρά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σας χαλάσουν
  • Άφησε τα πινέλα να στεγνώσουν στην πετσέτα για έξι με οχτώ ώρες ώστε να  επανέλθουν στο αρχικό τους σχήμα.