Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι σαν hair stylists. Όλες μας έχουμε εγκλωβιστεί αυτές τις ημέρες στο σπίτι λόγο των έκτακτων συνθηκών που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Όταν δεν μπορούμε να πάμε στο κομμωτήριο για καλλωπισμό των μαλλιών μας, η βαφή στο σπίτι πλέον δεν αποτελεί απλώς μια οικονομική λύση, αλλά γίνεται αναγκαιότητα.

Αποκτήσετε πάλι λαμπερό κι έντονο χρώμα στα μαλλιά σας για να ανεβάσετε κάπως την αυτοπεποίθησή σας όσο είστε κλεισμένες μέσα στο σπίτι.

Είναι ο λόγος για τον οποίο θα δώσουμε χρηστικές συμβουλές για το πώς να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι σαν επαγγελματίες hair stylists.

Δείτε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να το κάνετε μόνες σας στο σπίτι.

Πιάστε την συσκευασία της βαφής στα χέρια σας.

Διαβάστε τις ετικέτες των προϊόντων και τις οδηγίες που περιέχονται στο κουτί με τις βαφές. Η καθεμία από αυτές τηρεί διαφορετικές τεχνικές και βήματα οπότε καλό είναι να τα γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε αυτή τη διαδικασία.

Ξεκινήστε κάνοντας τεστ ευαισθησίας, που αναγράφεται στις περισσότερες συσκευασίες δεν θα πρέπει να παραλείπεται. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να διαπιστωθεί τυχόν αλλεργία που μπορεί να σας εμφανιστεί από τα συστατικά της. Επιπλέον αυτό το τεστ θα πρέπει να γίνει σε μια μικρή επιφάνεια στις άκρες των μαλλιών.

Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε πώς αντιδράει η βαφή με την ποιότητα της τρίχας σας. Επίσης, αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει να δείτε πόσο χρόνο χρειάζονται τα μαλλιά σας για να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα και να «αντιδρούν» το προϊόν. Θα μπορέσετε να μάθετε και το χρώμα που θα προκύψει, εάν είναι το επιθυμητό.

Φορέστε τα ειδικά γάντια που υπάρχουν στο κουτί για να μη λερώσετε τα χέρια σας, ενώ επίσης πολύ βασικό είναι να φορέσετε μια παλιά μπλούζα που δε σας πειράζει εάν λερωθεί, καθώς και μια παλιά πετσέτα στον λαιμό σας ή ένα μεγάλο κομμάτι νάιλον για να προστατευτείτε. Αναμείξτε τη βαφή σε ένα βαθύ μπολ και ξεκινήστε!

H βαφή πρέπει να απλώνεται σε άλουστα μαλλιά 2 ή 3 ημερών, καθώς τα φυσικά τους έλαια βοηθούν για το τελικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα, θα χρειαστείτε ένα ειδικό πινέλο, ενώ πολλές συσκευασίες διαθέτουν ένα απλικατέρ βαφής ή πινέλο.

Πώς να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι σαν hair stylists

Η εφαρμογή της βαφής στα μαλλιά σας θα πρέπει να γίνεται σε όλο το μήκος για τον ίδιο χρόνο.

Πιάστε μία μία τις τούφες σας. Ξεκινήστε απλώνοντας τη βαφή λίγο πιο κάτω από τη ρίζα και πηγαίνοντας προς τις άκρες. Βεβαιωθείτε ότι έχει πάει παντού κι έχει καλυφθεί και η παραμικρή τρίχα.

Η ρίζα θα μείνει για το τέλος γιατί πολύ απλά η θερμότητα που αναπτύσσεται στο τριχωτό της κεφαλής βοηθάει το μαλλί σε εκείνο το σημείο να αλλάζει χρώμα γρηγορότερα.

Αφού τελειώσετε λοιπόν με όλες τις τούφες, επιστρέψτε στις ρίζες. Βάψτε τες κι αυτές πολύ προσεκτικά και είστε πανέτοιμες.

Η βαφή θα πρέπει να μένει στα μαλλιά αυστηρά στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία της κάθε εταιρίας και τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτό, αλλά και από την απόδοση χρώματος που επιθυμείτε να πετύχετε.. Αν μείνει για περισσότερο, υπάρχει κίνδυνος τα χημικά που περιέχει να καταστρέψουν τα μαλλιά, ενώ αν μείνει για λιγότερο, πιθανόν δεν θα έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Μόλις τελειώσετε, ξεπλένετε την βαφής από τα μαλλιά σας. Τα ξεπλένετε μέχρι το νερό που τρέχει να είναι εντελώς καθαρό.

Tips

Η επιλογή της βαφής πρέπει να έχει ένα ή δύο τόνους πιο σκούρα ή ανοιχτή από τη φυσική απόχρωση των μαλλιών σας.

Οι βαφές λειτουργούν καλύτερα σε καλοχτενισμένα, υγιή και ενυδατωμένα μαλλιά. Η χρήση μιας θρεπτικής μάσκας μαλλιών 1-2 φορές την εβδομάδα θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της hair care ρουτίνας κάθε γυναίκας.

Η εφαρμογή λίγης λιπαρής κρέμας ή βαζελίνης κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών μπορεί να αποβεί σωτήρια για την προστασία της επιδερμίδας από τη βαφή.