Ψυχολογία της γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη . Ανάμεικτα συναισθήματα χαράς και φόβου και πολλές εναλλαγές στην ψυχολογία της γυναίκας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης της, είναι πολλές φορές γεγονός αναπόφευκτο.

Αρχικά  τα νέα της μητρότητας, πλημμυρίζουν  την έγκυο με ανείπωτη ευτυχία.

Με το πέρασμα όμως του χρόνου και όσο η εγκυμοσύνη προχωρεί, τον ενθουσιασμό της διαδέχεται ένα αίσθημα φόβου που αφορά δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος έχει να κάνει με την ημέρα του τοκετού, αυτή καθ’ αυτή, ειδικά όταν αφορά πρώτη εγκυμοσύνη και δεν υπάρχει καμιά εμπειρία από την έγκυο. Ο φόβος για μια άγνωστη εμπειρία κορυφώνεται μέσα από την σκέψη ότι πρέπει να ανταπεξέλθει και να φανεί δυνατή για να βοηθήσει στον ερχομό του μωρού της.

Το δεύτερο μέρος με τις φοβίες της αφορά την αλλοίωση της εμφάνισης της. Ο τοκετός γίνεται αιτία να χαλάσουν οι γραμμές του σώματός της, που με τόσες προφυλάξεις έχει καταφέρει να διατηρήσει, και το χειρότερο απ’ όλα  κανείς δεν μπορεί να την επιβεβαιώσει ότι θα είναι κάτι προσωρινό και πρόσκαιρο.

Ψυχολογία της γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη

Πράγματι, ο τοκετός σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μια περιπέτεια, που πέρα από τα παραπάνω κιλά, αλλοιώνει το πρόσωπο, γεμίζοντάς το με πανάδες, χαλαρώνει το στήθος με το θηλασμό, διαστέλλει και ξεχειλώνει την κοιλιά και φουσκώνει τις γάμπες, που κινδυνεύουν να προσβληθούν από κιρσούς, λόγω διαταραχής της κυκλοφορίας του αίματος.