Ριζότο Μιλανέζε στην χύτρα. Το ριζότο Μιλανέζε: ένα κλασικό πιάτο των Ιταλών, τόσο λιτό στα συστατικά του κι όμως τόσο ανεπιτήδευτα κομψό όταν βρεθεί αχνιστό μπροστά σου. Είναι το πιάτο που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία πως το Ιταλικό ριζότο αποτελεί ένα γαστρονομικό δημιούργημα που μπορεί να απογειώσει την μοναδικότητα ενός κεντρικού υλικού.
Σταδιακά να πέφτει ο καυτός ζωμός στο ρύζι. Πρόσεχε να μην αφήσεις το ριζότο μόνο του και σου κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Δεν χρειάζεται να είσαι chef για να το πετύχεις.
Υλικά
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ. ρύζι
- 1/2 κτ. γλ. σαφράν
- 240 ml λευκό κρασί
- 1/2 λτρ. ζωμός κρέατος
- 120 γρ. παρμεζάνα
- 100 γρ. βούτυρο
- Αλάτι & πιπέρι
Ριζότο Μιλανέζε στην χύτρα
Παρασκευή συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την παρμεζάνα.
- Διαλύουμε σε ένα μπολ το σαφράν με το λευκό κρασί.
- Σοτάρουμε με ελαιόλαδο στη χύτρα το κρεμμύδι και το ρύζι. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε το ζωμό κρέατος.
- Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά.
- Βράζουμε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα παρμεζάνα.