Ρομαντική Συνταγή για το Δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου Σολομός με Σάλτσα Φράουλας και Ροζ Πέστο Βασιλικού”
Υλικά:
- 2 φιλέτα σολομού (περίπου 200γρ έκαστο)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασί
- Λάδι για το ψήσιμο
Για τη Σάλτσα Φράουλας:
- 1 κούπα φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Λίγο κόκκινο κρασί (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
Για το Ροζ Πέστο Βασιλικού:
- 1 κούπα φύλλα βασιλικού, φρέσκα
- ½ κούπα καρπούζι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- ¼ κούπα αμύγδαλα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ κούπα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχίστε με την προετοιμασία της Σάλτσας Φράουλας. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατέψτε τις φράουλες, το ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το κόκκινο κρασί. Βράστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πήξει και να γίνει σάλτσα. Αφήστε τη στη συνέχεια να κρυώσει.
- Για το Ροζ Πέστο Βασιλικού, τοποθετήστε τα φύλλα βασιλικού, το καρπούζι, τα αμύγδαλα και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ. Αρχίστε να αναμιγνύετε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Συνεχίστε στο μίξερ μέχρι να πάρετε μια ομαλή, ροζ κρέμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά το γούστο σας.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί. Ψήστε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
- Σερβίρετε το φιλέτο σολομού με τη Σάλτσα Φράουλας πάνω από αυτό, και δίπλα από μια γενναιόδωρη κουταλιά του Ροζ Πέστο Βασιλικού. Συνοδεύστε με πράσινα λαχανικά ή μια σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα.
Αυτή η συνταγή δημιουργεί ένα πιάτο που είναι όχι μόνο λαχταριστό αλλά και ρομαντικά εντυπωσιακό.
Η σύνδεση του γλυκού και ξινού από τη Σάλτσα Φράουλας, μαζί με το αρωματικό και φρέσκο Ροζ Πέστο Βασιλικού, δημιουργούν ένα γευστικό ταξίδι που θα αφήσει ανεξίτηλες αναμνήσεις στην ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.