Strawberry Cheesecake Ice Cream μια συνταγή παγωτού . Ένα αφράτο παγωτό cheesecake φράουλα, που ετοιμάζεται εύκολα χωρίς παγωτομηχανή!

Ένα παγωμένο γλυκό που συνδυάζει δύο πολύ αγαπημένες κατηγορίες γλυκών: παγωτό και cheesecake.

Ένα παγωτό cheesecake φράουλα .

Υλικά

480 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά (15%)

1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

115 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια

3 κρόκοι αυγών

130 γρ. ζάχαρη

160 ml πουρές φράουλας

Strawberry Cheesecake Ice Cream

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και αμέσως κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και το τυρί και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.

Έπειτα προσθέτουμε λίγη-λίγη τη κρέμα ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.

Βάζουμε το παγωτό σε δοχείο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.

Μόλις αρχίσει να πήζει, το βγάζουμε από την κατάψυξη και προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας (φρέσκιες φράουλες λιωμένες στο multi).

Μετά από 4-5 ώρες στη κατάψυξη, το παγωτό είναι έτοιμο.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε το παγωτό βάζοντας από επάνω τις υπόλοιπες φράουλες που είχαμε  στο ψυγείο, ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε για ντεκόρ!

Tag: #Strawberry #Cheesecake #IceCream #παγωτο #Τσίζκεϊκ #γλυκο