Μην κάνεις δίαιτα της πείνας προκείμενου να αδυνατίσεις. Όποιος και εάν είναι ο τύπος, η αιτία και ο μηχανισμός της παχυσαρκίας, το διαιτολόγιο αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της θεραπείας.

Οι γιατροί όμως δεν πιστεύουν πλέον στην αποτελεσματικότητα των αυστηρών διαιτολογίων. Ο αριθμός των περιπτώσεων στις οποίες πρέπει να τηρηθούν, είναι σήμερα αυστηρά περιορισμένος.

Μην κάνεις δίαιτα της πείνας προκείμενου να αδυνατίσεις

Πολλές γυναίκες, για να μην παχύνουν, τιμωρούνται χωρίς ανάγκη και περιορίζουν μόνες τους το ποτό, το αλάτι, το λίπος και εκπλήττονται σε συνέχεια που το χρώμα τους μαραίνεται, το δέρμα τους αφυδατώνεται, τα χαρακτηριστικά τους αλλοιώνονται και τα κιλά τους παραμένουν. Αυτό συμβαίνει γιατί είχαν κακώς προσαρμόσει τις στερήσεις τους στην περίπτωση τους.

Τα διαιτολόγια που προτείνονται για την απώλεια βάρους είναι αναρίθμητα, ανάμικτα ή φυτοφάγα, ξηρά ή υγρά. Αλήθεια, κάθε γυναίκα διατηρώντας μερικές βασικές αρχές πρέπει να προσαρμόσει το διαιτολόγιο της στην προσωπική της περίπτωση.

Το διαιτολόγιο το κανονίζει η ζωή και όχι οι περιορισμοί. Η γυναίκα με το διαιτολόγιο πρέπει να επιζητά μια ισορροπία και όχι μια ατέρμονη στέρηση. Μπορεί η κάθε μια ν’ αδυνατίσει τρώγοντας απ’ όλα με μέτρο και λογική.

Οι αυστηρές απαγορεύσεις κουράζουν και τους πιο πεισματάρηδες. Όταν επιβάλλονται διαιτολόγια πείνας δεν υπάρχει πάντα όφελος.

Πρέπει να επιζητούνται μενού προσαρμοσμένα στην όρεξη  των ατόμων οι οποίοι με τη σειρά τους πρέπει  να περιορίζονται και ν’ ακολουθούν μερικούς απλούς κανόνες.

Παράδειγμα ημερήσιου διαιτολογίου:

350 γραμ. κρέας, χωρίς λίπος ούτε σάλτσα ή ψάρι άπαχο βραστό.

2 ασπράδια αυγών.

1/2 λίτρα γάλα άπαχο.

50 γρ. τυρί άπαχο.

100 γρ. αμυλώδη.

πατάτες βραστές.

150 γρ ψωμί.

Οτιδήποτε λαχανικά, σαλάτες, φρούτα, πλην από σταφύλια, μπανάνες και ξηρά φρούτα.

Ένα λίτρο χυμούς φρούτων.κτλ

Μακριά λοιπόν, απ’ τη δίαιτα της πείνας!

Tag: #διαιτα #γυναικα #diet #διατροφη #κοριτσι