Συκωταριά με αρωματικό πιλάφι. Μια πασχαλινή συνταγή με αρνίσια συκωταριά (συκώτι, καρδιά, πνευμόνια και νεφρό) συνδυασμένη με ένα νόστιμο και αρωματικό πιλάφι. Είναι ένα γευστικό και τέλειο πιάτο για το πασχαλινό τραπέζι.
Περιεχόμενα
Συκωταριά με αρωματικό πιλάφι
Υλικά
- 1 συκωταριά αρνίσια
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλεύρι
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για το πιλάφι
- 4 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
- 1½ φλιτζάνι ρύζι
- 1 καρότο
- 3½ φλιτζάνια νερό
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι άνηθο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό
- ½ φλιτζάνι δυόσμο όλα ψιλοκομμένα
- 1½ φλιτζάνι ρόκα ψιλοκομμένη
- 1½ φλιτζάνι γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Για το λάδι δυόσμου
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Παρασκευή
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λιωμένο βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
- Ρίχνετε το ρύζι και τα ανακατεύετε μαζί για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε την ανάλογη δόση του ζεστού νερού μαζί με όλα τα μυρωδικά και το κομμένο καρότο σε ροδέλες. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζεται μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά του.
- Πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά ρίχνετε την τριμμένη γραβιέρα και τη ρόκα. Ανακατεύετε και δοκιμάζετε το αλάτι. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σάλτσα
- Σύγχρονος πλένετε και κόβετε τη συκωταριά σε μικρούς κύβους. Αλατοπιπερώνετε και την αλευρώνετε.
- Σοτάρετε την κομμένη συκωταριά για λίγα λεπτά στο ελαιόλαδο και τη σβήνετε με κρασί και το χυμό από τα λεμόνια.
- Δένετε τη σάλτσα με το κορνφλάουρ αραιωμένο σε λίγο νερό.
Για το λάδι δυόσμου
Στο μπλέντερ ανακατεύουμε το λάδι με το δυόσμο.
Σερβίρισμα
Σερβίρετε τη ζεστή συκωταριά με το αρωματικό ρύζι με τα μυρωδικά περιχύνοντας επάνω της το λάδι δυόσμου.