Συμβουλές για ένα επιτυχημένο γάμο. Ο γάμος σας ήταν το πιο ευτυχές γεγονός στην ζωή σας. Μετά τον μήνα του μέλιτος αρχίζει η συμβίωση σας ως μια ξεχωριστή οικογένεια. Είναι γνωστό ότι η καθημερινή ρουτίνα της ζωής μας πολλές φορές φέρνουν την αδιαφορία και απομακρύνεται μεταξύ του, το ζευγάρι. Τότες είναι η χρονική στιγμή που νιώθετε ότι δεν είναι όλα το ίδιο.

Είναι ο σημαντικός λόγος να κρατήσετε τον γάμο σας υγιή και να είστε πάντα όπως στην αρχή.

Όσο το σκέφτεστε τόσο θα απομακρύνεστε. Πρέπει να αντιμετωπίζεται τα προβλήματα που τυχόν μπορεί να εμφανιστούν στην σχέση σας οι ίδιοι. Να είστε πάντα ο εαυτός σας και να μην επηρεάζεστε από τρίτους όποιοι και να είναι αυτοί. Εφόσον επιλέξατε να είναι αυτός ο σύντροφος για το υπόλοιπο της ζωής σας σημαίνει ότι εσείς είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Δεν πέφτει λόγος σε κανέναν στην σχέση σας.

Συμβουλές για ένα επιτυχημένο γάμο

#1 Πρέπει να υπάρχει υποστήριξη και συνεννόηση μέσα στη ζωή του ζευγαριού.  Να λειτουργείτε σαν ένα σύνολο και όχι ξεχωριστά.  Να ακούτε τη γνώμη ο ένας του άλλου, δεν είστε ανταγωνιστές αλλά συναγωνιστές στην καθημερινότητα σας. Στόχος και των δύο είναι η προσπάθεια να ζήσετε μια κοινή ευτυχισμένη ζωή.

#2 Μην μετράτε ποιος κάνει περισσότερες προσπάθειες στην σχέση σας. Είστε μαζί γιατί σας ένωσε ο έρωτας, μην το χάσετε αυτό. Πάντα κάποιος δίνει λίγο παραπάνω αλλά αυτό δεν πρέπει να το μετράτε, δεν σημαίνει ότι δεν σας εκτιμά ή ότι δεν σας αγαπάει.

#3 Να περνάτε πάντα ποιοτικό χρόνο μαζί, να συζητάτε και να ακούει ο ένας τον άλλο. Τα μικρά πράγματα κάνουν την διαφορά στην ζωή μας, αυτά τα μικρά που μας κάνουν να χαμογελάμε και να νοιώθουμε καλά.

#4 Μην μεταφέρετε τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι. Όταν γυρνάτε σπίτι αγκαλιαστείτε, δείχνετε ο ένας στον άλλον ότι του έλειψε και ότι έχετε ανάγκη την παρουσία του.

#5 Το ότι παντρευτήκατε δεν σημαίνει ότι τελείωσε η ζωή σας και πρέπει να παραμελείτε τον εαυτό σας. Ακόμα χρειάζεται το φλερτ και η επικοινωνία μεταξύ σας. Δημιουργούμε ευχάριστες εκπλήξεις ο ένας στον άλλο και κρατάμε το ενδιαφέρον στον γάμο μας.

Να είστε ο εαυτό σας για να διατηρήσετε την σχέση σας ζωντανή. Δεν αλλάζει η ζωή μετά το γάμο, αλλάζουν ίσως οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις. Τα αντιμετωπίζουμε καλύτερα όταν τα βλέπουμε από την θετική οπτική γωνία.  Η ρουτίνα σκοτώνει τον έρωτα λένε, από την άλλη μπορεί να προσφέρει μια ασφάλεια, αυτή που ένα ζευγάρι χρειάζεται στο γάμο του. Μην φοβάστε να ζήσετε. Να είστε πάντα ευτυχισμένοι!