Τα accessories και ο ιδιαίτερος τύπος κάθε γυναίκας. Τα accessories είναι συμπληρώματα της ενδυμασίας όπως τα καπέλα, τα γάντια, οι τσάντες, τα παπούτσια, οι ομπρέλες, τα μαντήλια, οι ζώνες, οι κορδέλες κ.α. μικροαντικείμενα που καλούνται να εκπληρώσουν μια αποστολή. Τα γάντια για παράδειγμα για την θέρμανση των χεριών, τα παπούτσια για την προστασία των ποδιών κτλ.

Τα συμπληρώματα αυτά ολοκληρώνουν την εμφάνιση της γυναίκας και της δίνουν μια πληρότητα αναφορικά με τη μόδα και το γούστο. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή, όταν επιλέγουμε τα αντικείμενα αυτά, που θα πρέπει να ταιριάζουν στο σχήμα και στο χρώμα με το στυλ του φορέματος. Ούτε σπορ  τσάντα, ούτε καστόρινο καπέλο με το φόρεμα από περλόν, αλλά ούτε κάπα με λουλούδια με το ταγιέρ ενώ τα σαντάλια με λουριά δεν ταιριάζουν σε ευτραφείς και ψηλές γυναίκες.

Τα accessories και ο ιδιαίτερος τύπος κάθε γυναίκας

Τα accessories γενικά δεν πρέπει να είναι ακριβά για να μπορεί να τα εναλλάσσει συχνά η γυναίκα και έτσι να ανανεώνει την εμφάνιση της χωρίς να ξοδεύεται πολύ.

Φυσικά η επιλογή των συμπληρωμάτων αυτών  απαιτεί διαίσθηση και γούστο. Αν δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, οι οποίες είναι έμφυτες και επίκτητες, τότε χρειάζεται επιφυλακτικότητα, γιατί και το παραμικρό συμπλήρωμα, έστω και ένα κουμπί που δεν ταιριάζει, μπορεί να καταστρέψει το σύνολο. Γι’ αυτό πριν κάνουμε  αγορές, σκεπτόμαστε, εάν αυτό το σχήμα, χρώμα, υλικό κλπ. είναι εκείνο, που ανταποκρίνεται στην κάθε συγκεκριμένη περίπτωση και εάν συνεπώς η αγορά αυτή θα αποτελέσει πραγματικό εμπλουτισμό και συμπλήρωση της γκαρνταρόμπας μας.