Τάρτα Lemon pie. Φτιάξτε την κλασική τάρτα λεμόνι. Τραγανή βάση, αφράτη, μυρωδάτη κρέμα με έντονη γεύση λεμονιού και βελούδινη μαρέγκα. Το τέλειο κέρασμα

Υλικά

  • 1 Ζύμη τάρτας
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα κορν φλάουρ
  • 4 κρόκους ελαφρά χτυπημένους
  • 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 1/4 κούπας βούτυρο η μαργαρίνη
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  • 4 ασπράδια
  • 1/4 κουταλάκι κρεμόριο
  • 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
  • βανίλια

Τάρτα Lemon pie

Εκτέλεση συνταγής  

Ζύμη τάρτας αφράτη και τραγανή

  1. Ανακατέουμε  1 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1/2 κουταλάκι αλάτι.
  2. Προσθέτουμε  1/2 φλυτζ. βούτυρο και τρίβουμε  το με τα χέρι μας  να λιώσει, ρίχνουμε ένα αυγό κρύο νερό και ζυμώνουμε.
  3. Απλώνουμε  τη ζύμη τάρτας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
  4. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες και στρώνουμε τη ζύμη στο σκεύος μέχρι το χείλος του σκεύους και να καλύψει καλά και τα τοιχώματα.
  5. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12΄στους 200 βαθμούς.

Κρέμα Lemon pie 

  1. Χτυπάμε  ελαφρά τα κροκάδια με το νερό.
  2. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε  τη ζάχαρη με το κόρν φλάουρ.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα με τα κροκάδια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε  πάνω στη φωτιά μέχρι ν΄αρχίσει να βράζει.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το βούτυρο.
  5. Αδειάζουμε και απλώνουμε  την κρέμα πάνω στη τάρτα.
  6. Χτυπούμε  τα ασπράδια με το κρεμόριο στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι ν΄αρχίσουν να πήζουν και ρίχνουμε  λίγη λίγη τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
  7. Προς το τέλος προσθέτουμε  και τη βανίλια.
  8. Έπειτα απλώνουμε τη μαρέγκα με την σπάτουλα  επάνω στη κρέμα να φτάσει μέχρι το χείλος του σκεύους και τη ζύμη της τάρτας.
  9. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς,  ψήνουμε τη τάρτα για 10΄μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.