Τάρτα Lemon pie. Φτιάξτε την κλασική τάρτα λεμόνι. Τραγανή βάση, αφράτη, μυρωδάτη κρέμα με έντονη γεύση λεμονιού και βελούδινη μαρέγκα. Το τέλειο κέρασμα
Περιεχόμενα
Υλικά
- 1 Ζύμη τάρτας
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα κορν φλάουρ
- 4 κρόκους ελαφρά χτυπημένους
- 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- 1/4 κούπας βούτυρο η μαργαρίνη
- 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
- 4 ασπράδια
- 1/4 κουταλάκι κρεμόριο
- 1/2 φλυτζ. ζάχαρη
- βανίλια
Τάρτα Lemon pie
Εκτέλεση συνταγής
Ζύμη τάρτας αφράτη και τραγανή
- Ανακατέουμε 1 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1/2 κουταλάκι αλάτι.
- Προσθέτουμε 1/2 φλυτζ. βούτυρο και τρίβουμε το με τα χέρι μας να λιώσει, ρίχνουμε ένα αυγό κρύο νερό και ζυμώνουμε.
- Απλώνουμε τη ζύμη τάρτας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτες και στρώνουμε τη ζύμη στο σκεύος μέχρι το χείλος του σκεύους και να καλύψει καλά και τα τοιχώματα.
- Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12΄στους 200 βαθμούς.
- Χτυπάμε ελαφρά τα κροκάδια με το νερό.
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κόρν φλάουρ.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα κροκάδια στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι ν΄αρχίσει να βράζει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το βούτυρο.
- Αδειάζουμε και απλώνουμε την κρέμα πάνω στη τάρτα.
- Χτυπούμε τα ασπράδια με το κρεμόριο στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι ν΄αρχίσουν να πήζουν και ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα.
- Προς το τέλος προσθέτουμε και τη βανίλια.
- Έπειτα απλώνουμε τη μαρέγκα με την σπάτουλα επάνω στη κρέμα να φτάσει μέχρι το χείλος του σκεύους και τη ζύμη της τάρτας.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς, ψήνουμε τη τάρτα για 10΄μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.