ΤΑΥΡΟΣ 20 Απριλίου – 20 Μαΐου. Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του Ζωδιακού Κύκλου και το στοιχείο του είναι η Γη. Οι άνθρωποι του ζωδίου αυτού βρίσκονται πολύ κοντά στη μάνα γη γι’ αυτό η κτήση και η κατοχή έχει μεγάλη σημασία. Θα τους συναντήσουμε στον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο και θα διακριθούν για το υψηλό τους αισθητήριο, την πίστη, την αγάπη για το σπίτι και την επιείκεια προς τον εαυτό τους. Ο Ταύρος αναζητά την αγάπη αλλά δεν ξεχνά ποτέ την προδοσία.

Χαρακτηριστικά του Ταύρου είναι η καρτερικότητα και η καλή διάθεση. Θαυμάζει την ομορφιά σε κάθε της  μορφή και έκφραση μέσα από μια συντηρητική διάθεση και ηθική που τον χαρακτηρίζει. Οι τρεις λέξεις που μπορείς να εκφράσεις τον χαρακτήρα του είναι: αποφασιστικότητα, σταθερότητα, υπομονή. Ο πλανήτης που τους κυβερνά είναι η Αφροδίτη κι από εκεί έχει κληρονομήσει την εσωστρέφεια, την ανάγκη για την άνεση, το θαυμασμό του ωραίου αλλά και την επιθυμία για ηρεμία και γαλήνη.

Συνδυάζει άψογα τη διαίσθηση με το πρακτικό νου και αντίληψη, γεγονός που τον βοηθά στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τον καθιστά επιτυχημένο επιχειρηματία, χρηματιστή, ή οικονομολόγο. Ασφαλώς το καλλιτεχνικό ταπεραμέντο τον βοηθά να διαπρέψει και σε αυτόν τον τομέα. Υπόδειγμα εργατικότητας και προκοπής, κρίνει με ρεαλισμό τους ανθρώπους και γίνεται κοινωνικά αγαπητός. Αγαπά τη φύση όχι όμως σε σημείο να κακοπεράσει για να την απολαύσει.

Είναι συναισθηματικός αλλά η αγάπη του για τις υλικές απολαύσεις λειτουργεί απαγορευτικά για υπερβολές στον έρωτα, εξαρτήσεις και συναισθηματικές εξάρσεις. Από τον σύντροφο του θέλει τα πάντα. Εκτός από σύντροφος της ζωής του θέλει να βρίσκει σε αυτόν το φίλο, τον αδερφό και τη σχέση του τη χαρακτηρίζει η σταθερότητα, η σιγουριά και η καλοπέραση. Τον διακρίνει η κυριαρχικότητα και η έλλειψη φαντασίας γι’ αυτό έχει ανάγκη από απτά αποτελέσματα.

ΤΑΥΡΟΣ 20 Απριλίου – 20 Μαΐου

Τη γυναίκα Ταύρο τη χαρακτηρίζει η έντονη ανάγκη για ιδιοκτησία. Της αρέσει η σταθερότητα και να ξεχωρίζει μέσα από ένα μόνιμο γι’ αυτήν περιβάλλον. Το στοιχείο της γης της προσφέρει την ιδιότητα της ευφορίας, της γονιμότητας, της σταθερότητας. Γυναίκα με έντονη θηλυκότητα τραβά την προσοχή και το ενδιαφέρον των αντρών.

Ερωτική και φιλάρεσκη αγαπά το ωραίο και φροντίζει πάντα την εξωτερική της εμφάνιση. Της αρέσουν τα λουλούδια, τα ζωηρά χρώματα, οι ωραίες διακοσμήσεις. Ο άνθρωπος της, το σπίτι της, οι συνήθειες της είναι αυτά που γεμίζουν τη ζωή της μέσα από την αισθητική και την ερωτική διάθεση που την καθορίζουν.

Βιολογικά νιώθει έντονα την ανάγκη για αναπαραγωγή και δημιουργικά έντονη την ανάγκη αξιοποίησης των ταλέντων της που αφθονούν. Τα μεγάλα της ελαττώματα είναι το πείσμα και ενίοτε η νωθρότητα. Ως σύντροφος και ως σύζυγος είναι πιστή και στηρίζει τον αγαπημένο της. Τη διακρίνει η υπομονή και η κατανόηση για τα λάθη του συντρόφου της. Το ιδιαίτερο όμως  αίσθημα ιδιοκτησίας που τη διακρίνει καθιστά ανέφικτο να δείξει κατανόηση στο να μοιραστεί τον αγαπημένο της με μια άλλη.Γενικά διαπιστώνουμε ότι κρύβει μέσα της μεγάλες αντοχές και δυνάμεις πλαισιωμένες από ισχυρή θέληση και άμετρο εγωισμό