Το άγχος ασπρίζει τα μαλλιά

Το άγχος ασπρίζει τα μαλλιά

Το άγχος ασπρίζει τα μαλλιά

Το άγχος ασπρίζει τα μαλλιά

Το άγχος ασπρίζει τα μαλλιά : Οι άσπρες τρίχες εμφανίζονται συχνά και σε ηλικίες πολύ μικρότερες από το αναμενόμενο. Το άγχος είναι ένας παράγοντας που συμβάλει σημαντικά στην εμφάνιση και εξάπλωσή τους και για πρώτη φορά οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη διαδικασία με την οποία συμβαίνει αυτό.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, Αμερικανοί επιστήμονες με επικεφαλής τον Δρ. Μαγιούμι Ιτο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, βρήκαν πως το πολύ άγχος γκριζάρει τα μαλλιά, γιατί τα κύτταρα που ελέγχουν το χρώμα της τρίχας εξαφανίζονται από τις ορμόνες του άγχους και δεν επανέρχονται.

Οι ερευνητές, στα πλαίσια της μελέτης πραγματοποίησαν πειράματα σε ποντίκια και παρατήρησαν ότι όταν τα ποντίκια εκτέθηκαν σε ορμόνες του στρες, υπήρχε μόνιμη απώλεια χρώματος, ενώ με τον ίδιο τρόπο παρατήρησαν ότι το στρες επηρεάζει και τη χρώση του δέρματος και το κάνει να φαίνεται πιο σκούρο.

Έτσι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με έναν τρόπο, το άγχος μπορεί να «μετακομίσει» τη μελανίνη από τους θύλακες της τρίχας στο δέρμα και τώρα ελπίζουν πως η μελέτη αυτή θα συμβάλει στην παραγωγή φαρμάκων που θα περιορίζουν τις επιπτώσεις του υπερβολικού άγχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 3 =

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial