Τουλούμπες-Τουλουμπάκια. Μικρές μελωμένες μπουκίτσες. Έχει ρίζες από την Ανατολή και είναι ευρέως γνωστές στην Ελλάδα.

Είναι μια ζύμη, η οποία αρχικά τηγανίζεται σε διάφορα μεγέθη (ατομικές ή μπουκίτσες) μέχρι να πάρει καστανόξανθο χρώμα και στην συνέχεια τις βουτάμε σε έτοιμο σιρόπι.

Όταν βλέπουμε τουλουμπάκια στο ζαχαροπλαστείο, φανταζόμαστε ένα πολύ δύσκολο γλυκό. Και όμως δεν είναι έτσι, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για τέλεια τουλουμπάκια.

Από τις καλύτερες, νοστιμότερες και ευκολότερες σπιτικές συνταγές για τουλούμπες.

Τουλούμπες-Τουλουμπάκια

Υλικά

2 ποτήρια νερού νερό

50 γρ. βούτυρο

3 αυγά

2+1/2 ποτήρια αλεύρι

1 κουταλιά σούπας νισεστέ

3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό.

Σιρόπι

3 ποτήρια νερού νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

χυμό από 1/2 λεμόνι

Τουλούμπες-Τουλουμπάκια 

Εκτέλεση Συνταγής

Για το σιρόπι 

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη.

Για τα τουλουμπάκια

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε  το βούτυρο να λιώσει.
  2. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα .
  3. Βάζουμε την ζύμη μας στο μίξερ και χτυπώντας προσθέτουμε  σιμιγδάλι νισεστέ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
  4. Βάζουμε λάδι να κάψει τοποθετούμε την ζύμη σε κορνέ οδοντωτό το πιέζουμε πάνω από το λάδι το ζεστό και κόβουμε με ψαλίδι στο μέγεθος που μας αρέσει.
  5. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και με κουτάλα τρυπητή τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε κατ΄ ευθείαν στο κρύο σιρόπι .
  6. Τα αφήνουμε για λίγο να τραβήξουν και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας .
  7. Για να μην κολλάει η ζύμη το ψαλίδι και να κόβονται εύκολα το βουτάμε όταν κόβουμε σε αραιά διαστήματα μέσα στο λάδι.

Τα τουλουμπάκια είναι ιδανικό κέρασμα για τους λάτρεις των σιροπιαστών!