calzone : H ιστορία του καλτσόνε ξεκίνησε από την Νάπολη. Μια συνταγή ζύμης. Μπορούμε να γεμίσουμε τα καλτσόνε με ό,τι γέμιση επιθυμούμε.

Υλικά

  • Ζύμη για μία πίτσα
  • 100 γρ. cream cheese
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 φιλέτο κοτόπουλου ελαφρώς βραζμένο
  • 1/4 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1/2 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1/4 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ½ κ.γ. αλάτι ελαιόλαδο

calzone

Παρασκευή

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 250°C.
  2. Βάζουμε  τη μοτσαρέλα και το cream cheese σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, την ντομάτα, το μαϊντανό, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλατοπίπερο και το φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους.
  3. Έπειτα  απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα  ταψί μεγάλο.
  4. Τοποθετούμε  τη γέμιση στο ένα μισό της ζύμης, αφήνοντας περιθώριο στην άκρη. Υγράνουμε την άκρη με λίγο νερό και φέρνουμε τη ζύμη που έχει μείνει κενή, πάνω από τη γέμιση, ώστε να κλείσει το calzone μας. Κλείνουμε τις άκρες διπλώνοντας και πατώντας τις ελαφρά.
  5. Ψήνουμε για 15-18′ και αφού πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές το βγάζουμε από το φούρνο το αλείβουμε  με λίγο λάδι και το σερβίρουμε.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε το calzone μας ολόκληρο με μια πράσινη σαλάτα εποχής και το συνοδεύουμε με παγωμένη Sangria.