Vegan μαγειρίτσα. Οι vegans έχουν στην δική τους κουζίνα την δική του Vegan μαγειρίτσα! Νοστιμίζει με κάθε λογής μανιτάρια, ενώ τα μυρωδικά απογειώνουν τη γεύση της. Το ταχίνι λειτουργεί σαν άλλο αβγολέμονο και δένει εξαιρετικά τη σούπα. Ιδανική και για κρεατοφάγους που απλά απεχθάνονται τη γεύση των εντοσθίων.

Πολλά από τα αγαπημένα μας πιάτα μπορούν, με λίγη φαντασία και μικρές μετατροπές, να μεταφραστούν σε vegan και να γίνουν έτσι περισσότερο υγιεινά χωρίς να τους λείπει η γεύση.

Είναι λίγο πιο απαιτητική, αλλά σίγουρα αξίζει να δοκιμάσει κανείς αυτή την ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην κουζίνα.

Vegan μαγειρίτσα

Υλικά

  • 500γρ. μανιτάρια διάφορα (π.χ. shiitake, portobello, λευκά), σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 400γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 200γρ. μαρούλι χοντροκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κύβος ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

  1. Με βρεγμένη πετσέτα σκουπίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε μέτριες φέτες.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και το μαρούλι. Ρίχνετε τον μαϊντανό και τον άνηθο, και τον ζεστό ζωμό, αλατίζετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Μαγειρεύετε για 30 λεπτά της ώρας.
  3. Προσθέσετε στη μαγειρίτσα και 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι, 20 λεπτά πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά.
  4. Διαλύετε καλά το ταχίνι σε ένα φλιτζάνι νερό χλιαρό.
  5. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε στη σούπα το μίγμα με το ταχίνι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η μαγειρίτσα.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε την μαγειρίτσα σε ένα βαθύ πιάτο, πασπαλίζοντας με πιπέρι σε μπολ.