Βοδινό βραστό με λαχανικά και αρωματικά. Κατάλληλο μέρος για βραστό είναι ο λαιμός, το στήθος, το καπάκι και το κότσι.

Βοδινό βραστό

Υλικά:

1,5 κιλό βοδινό για βραστό (λαιμός, στήθος, καπάκι ή κότσι)

2-3 κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

2 καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

2-3 πατάτες μικρές, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

2-3 κολοκυθάκια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

2-3 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

2-3 κλωνάρια μαϊντανό, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 γαρύφαλλο

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι και πιπέρι

Ζεστό ζωμό για περιχύσιμο

Εκτέλεση:

Πλύνετε καλά το βοδινό και τοποθετήστε το ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Ρίξτε κρύο νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψει καλά το κρέας.

Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και φέρτε το νερό σε βρασμό. Αφαιρέστε την αφρούς που σχηματίζονται επάνω.

Αφού βράσει επί μιάμιση ώρα, προσθέστε τα κομμένα λαχανικά (κρεμμύδια, καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια, σέλινο, μαϊντανό) στην κατσαρόλα.

Προσθέστε το γαρύφαλλο και το φύλλο δάφνης για περισσότερο άρωμα.

Αλατοπιπερώστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα όλα να βράσουν για περίπου μιάμιση ώρα ακόμη, ή μέχρι το κρέας να γίνει μαλακό.

Όταν το κρέας είναι έτοιμο, βγάλτε το από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε ένα μικρό ταψί.

Περιχύστε το κρέας με λίγο ζεστό ζωμό για να διατηρήσει την υγρασία του. Σκεπάστε το ταψί και τοποθετήστε το κοντά στη φωτιά για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του.