Αδυνατίστε χωρίς να διαταράσσεται την ζωή σας. Επιθυμείτε να αδυνατίσετε, αλλά δεν είστε μια ερημίτισσα ή χωρίς δουλειά, για να έχετε όλον τον καιρό για ν’ ακολουθήσετε κατά γράμμα τις άφθονες συνταγές.

Πώς να αδυνατίζετε χωρίς να διαταράσσεται η ζωή σας

Ασφαλώς υπάρχει μια  κατηγορία  γυναικών που επαγρυπνεί αρκετά για να προλάβει την εμφάνιση και ελάχιστου βάρους επί πλέον, όπως οι αρτίστες, οι χορεύτριες, τα μανεκέν κ.α. , για τις οποίες η διατήρηση της γραμμής είναι επιτακτική ανάγκη για το επάγγελμα τους. Αν όμως  δεν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία γυναικών, είναι πολύ εύκολο να χάσετε τον έλεγχο των κιλών σας είτε γιατί δεν προσέξατε μετά από έναν τοκετό, είτε γιατί οι δουλειές του σπιτιού ή του επαγγέλματος σας δεν σας αφήνουν να διαλέγετε την τροφή σας.

Πώς να αδυνατίζετε χωρίς να διαταράσσεται η ζωή σας

Όταν λοιπόν αποφασίσετε να αντιδράσετε. Αναρωτιέστε με αγωνία πως, ανάμεσα στις απαιτήσεις του γραφείου, των παιδιών, του συζύγου, του σπιτιού, θα μπορέσετε ν’ ακολουθήσετε ένα διαιτολόγιο χωρίς να διαταράσσετε καθημερινά τον οργανισμό σας.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες πολλές και ξεκινούν με το πρωινό ξύπνημα. Όταν όλος ο κόσμος πίνει καφέ εσείς θα πρέπει να στύβετε φρέσκα φρούτα. Το μεσημέρι παρασκευή φαγητών χωρίς σάλτσα, χωρίς βούτυρο, ελάχιστο αλάτι, ζύγισμα μερίδας.

Το απόγευμα γυμναστική ενώ ταυτόχρονα ξεκινούν οι δραστηριότητες των παιδιών. Το τέταρτο της ανάπαυσης ανύπαρκτο γιατί οι δουλειές του σπιτιού και οι υποχρεώσεις της οικογένειας δεν τελειώνουν ποτέ. Η γκρίνια των μελών της οικογένειας που προτιμούν τις παχυντικές τροφές που είναι σαφώς γευστικότερες από τα λαχανικά. Η Κυριακή της αποτοξίνωσης ενώ μπορεί να προκύψει υποχρέωση με γεύμα και ταυτόχρονα με όλα αυτά, όλη μέρα να περιφέρεστε με έναν κατάλογο για να μετράτε θερμίδες και για να θυμάστε  π.χ. πως τα σπανάκια είναι πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη Α ή πως τα φασόλια σας προσφέρουν περισσότερους υδατάνθρακες παρά πρωτεΐνες. Αλήθεια βρίσκεται άκρη σε αυτόν τον λαβύρινθο; Χωρίς υπερβολή το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ αρνητικό και να διαταράξει την οικογενειακή ζωή αλλά και την κοινωνικότητα σας.

Μην απελπίζεστε όμως! Το μυστικό της επιτυχημένης δίαιτας και αυτό που  πρέπει να προσέξετε, είναι να την προσαρμόσετε  στους τρόπους ζωής σας, και ν’ ακολουθήσετε το πνεύμα του διαιτολογίου σας, και όχι το γράμμα. Έτσι θα πετύχετε τον στόχο σας, που δεν είναι άλλος από το να χάσετε τα περιττά κιλά, χωρίς όμως να διαταράσσεται η ζωή σας.