Amaretto sour Cocktail Το κοκτέιλ Amaretto Sour είναι ένα κλασσικό, γλυκό και ξινό κοκτέιλ το οποίο ανήκει στην οικογένεια των sour κοκτέιλ.

Τα sour είναι μια οικογένεια  ποτών που αποτελούνται από κάποιο απόσταγμα ή λικέρ, χυμό εσπεριδοειδών (συνήθως λεμόνι) και μία γλυκαντική ουσία όπως ζάχαρη, η αγαύη ή το μέλι.

Αν αντί για απόσταγμα χρησιμοποιηθεί ως βάση για το ποτό κάποιο λικέρ, τότε δεν χρειάζεται να προστεθούν επιπλέον γλυκαντικά.

Μπορεί τα sour να μοιάζουν απίστευτα απλά, ωστόσο μη ξεχνάτε πως πρόκειται για την παλαιότερη και πιο σημαντική κατηγορία cocktail.

Η απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε αλκοόλ, οξύτητα και γλυκύτητα είναι εκείνη που θα δημιουργεί το τέλειο sour.

Η ιδανική αναλογία ανάμεσα σε γλυκό και ξινό είναι καθαρά υποκειμενική. Οι αναλογίες αλλάζουν ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις και την γεύση που θέλει να δώσει ο εκάστοτε δημιουργός.

Όμως δε ξεχνάμε ότι το ιδανικό ποτέ δεν θα πρέπει να είναι γλυκό

Υλικά

  • amaretto
  • χυμό φρέσκου λεμονιού (καλά σουρωμένου)
  • παγάκια
  • κερασάκια μαρασκίνο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χρησιμοποιούμε καλά παγωμένα κοντά ποτήρια ουίσκι.
  2. Σε κάθε ένα προσθέτουμε μία δόση Αmaretto, ίδια δόση χυμό φρέσκου λεμονιού και 3-4 παγάκια.
  3. Στο τέλος τοποθετούμε στο ποτήρι. ένα κερασάκι μαρασκίνο.
  4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Το καλύτερο ποτήρι για να σερβιριστεί ένα sour είναι ένα highball ποτήρι ή ένα ποτήρι για punch. Να γνωρίζεται όμως όταν μιλάμε για sour, και εφόσον το ποτήρι επαρκεί για την ποσότητα που έχουμε φτιάξει, μπορούμε να επιλέξουμε ότι θέλουμε.