Απόσταση, μια λέξη, μια έννοια που μπερδεύει, που πληγώνει, που θλίβει. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει υπομονή και γερό στομάχι για να τα βάλεις μαζί της.

Είναι μια μεγάλη απόφαση να ξεκινήσεις … ποσό μάλλον να διατηρήσεις μια τέτοια σχέση…

Σαφώς, δεν την αντέχουν όλοι οι άνθρωποι. Η απόσταση δεν είναι για όλους και για να κρατήσει θέλει δυνατές βάσεις και δυνατούς ανθρώπους. Θέλει δύναμη ψυχής να ξεπεράσεις πολλά εμπόδια. Είναι γι’ αυτούς που ξέρουν ν’ αγαπούν δίχως όρια. Όταν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχουν απροσπέραστα εμπόδια, γιατί όλα τα ξεπερνάς. Προσπαθεί ο ένας για τον άλλον. Προσπαθείς για το αδύνατο, που το κάνεις δυνατό. Μέσα από αυτή τη δοκιμασία, δυναμώνεται η σχέση…

Πόση αγάπη μπορεί να βρει κανείς στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και στους σταθμούς… 

Η αναμονή που βιώνεις όταν ξέρεις πως έρχεται -επιτέλους- ίσως είναι η πιο γλυκιά αναμονή που θα νοιώσεις ποτέ. Ανυπομονείς για εκείνη την αγκαλιά που κλείνει μέσα της όλα τα “σ΄ αγαπώ” και τα όλα “μου έλειψες ” του κόσμου !!!

Ναι, αυτές οι σχέσεις αξίζουν τα χιλιόμετρα, τις ώρες, την αναμονή, την προσμονή… γιατί αυτοί οι δύο αναποδογυρίζουν το κόσμο τους και τα θέλω τους, για κάποιον άλλον.

Δεν έχει λοιπόν τόση σημασία με ποιον περνάς το χρόνο σου αλλά ποιον κουβαλάς μέσα σου και ποιος είναι κομμάτι του δικού σου εαυτού, κι ας σε χωρίζουν χιλιόμετρα. Τι κι αν κάνετε ένα και δύο μήνες να συναντηθείτε; Όταν αυτό συμβεί είναι σαν να σου ανήκει ο κόσμος όλος.

Κι αυτή, φίλε μου, είναι η μαγεία της σχέσης από απόσταση. Γιατί, η αλήθεια είναι πως καμία χιλιομετρική απόσταση δεν μπορεί να χωρίσει αυτό το ζευγάρι, που δεν το χωρίζει κανένα χιλιοστό συναισθηματικής απόστασης. Όταν μια σχέση από απόσταση καταφέρει να ξεπεράσει αυτή την αμφιβολία που δημιουργούν τα χιλιόμετρα τότε, ναι, μπορούν να έχουν μια σχέση ακόμη καλύτερη κι απ’ αυτούς που είναι τόσο κοντά.

Και, ναι, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμοιβαία αγάπη μπορεί να είναι μια σχέση ονειρεμένη.

Δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορεί ναι να ζείτε χώρια, μπορεί τις πιο σημαντικές σας στιγμές να τις μοιράζεστε από ένα τηλέφωνο ή από μια οθόνη του υπολογιστή, μα ας μην ξεχνάμε «η απόσταση σημαίνει τόσα λίγα όταν ο άλλος σημαίνει τόσα πολλά για σένα».

Γραμμένο σε ένα από τα έδρανα μιας βιβλιοθήκης….

«Ομόρφυνες, μωρό μου»

«Τι να κάνουμε μάτια μου. Η απόσταση ομορφαίνει τους ανθρώπους…»

Κουρμπανίδου Στέλλα Φιλόλογο

Κουρμπανίδου Στέλλα

Φιλόλογος