Ενυδάτωση οργανισμού και δέρματος το καλοκαίρι με φυσικό τρόπο. Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και θα ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο περισσότερο θα χρειάζεται ενυδάτωση ο οργανισμός μας και ειδικότερα το δέρμα.  

Η ανάγκη της ενυδάτωσης την εποχή αυτή γίνεται πιο επιτακτική για την προστασία μας από τις καυτές ακτίνες του ήλιου και από τις μεγάλες θερμοκρασίες. 

Η αντιμετώπισή της ενυδάτωσης του οργανισμού και του δέρματος μας γίνετε είτε με κρέμες και καλλυντικά είτε με φυσικό τρόπο πίνοντας άφθονο νερό και τρώγοντας φρούτα και λαχανικά που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.

Πρακτικά θα δροσίζετε και θα ενυδατώνετε εσωτερικά τον οργανισμό και το δέρμα σας.

Ενυδάτωση οργανισμού και δέρματος το καλοκαίρι με φυσικό τρόπο

Αγγούρια

Έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από κάθε άλλο τρόφιμο αγγίζοντας ένα ποσοστό 95%. Ενώ παρέχουν στον οργανισμό χρήσιμες φυτικές ίνες και σημαντική ποσότητα βιταμίνης C (περίπου το 6% της ημερήσιας δόσης).

Καρπούζι

Με περιεκτικότητα σε νερό 92%, το καρπούζι εκτός από ενυδατικό παράλληλα είναι θρεπτικό και αντιοξειδωτικό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, ενυδατώνοντας τον οργανισμό και προσφέροντας προστασία από καρδιακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Φράουλες

Έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ενώ περιέχουν 91% νερό. Καθώς και φυλλικό οξύ το οποίο εξασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη των νέων κυττάρων.

Σαλάτα

Ενυδάτωση χωρίς θερμίδες, αφού η σαλάτα περιέχει 92% νερό και μόλις 15 θερμίδες. Ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και β-καροτένιο το οποίο που βοηθά στην καλή υγεία των ματιών και του δέρματος.

Φρούτα κίτρινου και πορτοκαλί χρώματος

Το χρώμα τους υποδηλώνει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, η οποία έχει δύο βασικές λειτουργίες στο δέρμα: την ανανέωση των κυττάρων και την προστασία από σημάδια ακμής.