Κουκλο-θεατρο-δρομίες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 ολοκληρώθηκαν οι Κουκλο – θεατρο – δρομίες που οργανώθηκαν από  το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην αίθουσα κινηματογράφου.

Μέσα σ΄ένα μαραθώνιο κουκλοπαραστάσεων που διήρκησαν δύο μέρες, 29 μεταπτυχιακοί κουκλο-παίχτες ζωντάνεψαν τις κούκλες τους και παρουσίασαν 14 κουκλο-ιστορίες για μικρούς αλλά και μεγάλους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος θεατρικών Σπουδών, του Ναυπλίου.

Όλες οι παραστάσεις είχαν το στοιχείο της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της πρωτοτυπίας αλλά και όμορφα κοινωνικά και οικολογικά μηνύματα δοσμένα όμως με  ευχάριστο τρόπο. Το κοινό  διασκέδασε και συμμετείχε ενεργά για τρεις συνεχόμενες ώρες, με μικρά διαλείμματα γεμάτα παιχνίδια, που κρατούσαν αμείωτο το κέφι και την ευχάριστη διάθεση μέχρι την αλλαγή των σκηνικών για την επόμενη παράσταση. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις κούκλες, έπαιξαν και φωτογραφήθηκαν μαζί τους και περιμένουν, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, να τα ξανακαλέσουν.

Πολλά συγχαρητήρια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, που ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με το κουκλοθέατρο αλλά τόλμησαν, δημιούργησαν, έπαιξαν και πρόσφεραν ένα εξαιρετικά ωραίο θέαμα. Η συνεργασία και το ομαδικό τους πνεύμα φάνηκαν στην μεταξύ επικοινωνία και αλληλοβοήθεια. Πολλά μπράβο αξίζουν και στην καθηγήτρια τους την κα. Άλκηστις Κοντογιάννη που ήταν εμψυχώτρια τους σ΄όλο αυτό το ταξίδι και τον διευθυντή του μεταπτυχιακού κ. Αστέριο Τσιάρα που είναι πάντα δίπλα τους σε  κάθε προσπάθεια. 

Είναι η δεύτερη χρόνια που το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί τις Κουκλο – θεατρο – δρομίες των μεταπτυχιακών και μάλλον τείνει να γίνει θεσμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πριν από μέρες. Ραντεβού λοιπόν του χρόνου!!!

Οι παραστάσεις με την σειρά που παρουσιάστηκαν:

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

«Η Τσίτση, η Μήτση και…το κακό συναπάντημα»

Ματθαία -Ελισάβετ Μητσοπέτρου και Ιφιγένεια-Σοφία Παπαπαναγιώτου.

«Η χρυσόσκονη στη φωτιά»

Ζωή Χρηστίδη και Νικολίνα Νικοπούλου.

«Ρωμαλέα και Ευπραξία δίνουν χρώμα στη φιλία»

Μαρκέλλα Καπογιάννη – Σίσσυ Κοντογεώργη.

«Όχι άλλο ουφ!»

Χριστίνα Μελέτη και Παναγιώτα Βγενοπούλου.

«Το Κατερινιώ»

Μάγια Παπαγεωργίου και Γεωργία Παπαμακαρίου.

«Ή στραβός είν΄ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε»

Άννα Γούναρη και Ιωάννα  Παλαιορούτη.

«Εκπαιδεύοντας τη Λίλα»

Κατερίνα Ασημίδου και Αναστασία Καΐτσα.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

«Θησέας και Αριάδνη σε νέες περιπέτειες»

Ασπασία Ασημίδη και Θανάσης Οικονόμου.

«Το Αγόρι και η Μπαλαρίνα»

Φιλίππη Ρουβαλη και Γκλόρια Χόντια.

«Το δίλημμα της Φιλομένα»

Κωνσταντία Γραμματικοπούλου και Ελένη Γρίβα.

«Κάλλιο πέντε και στον γάντζο»

Λυδία Κολάτση και Νάσια Μαλικούρτη.

«Ποτέ δεν είναι αργά»

Ελίζα Κουράκη και Έλενα Διαμαντοπούλου.

«Το IPHON……….σκοράρει;».

Ειρήνη Μελισσηνού και Βίκυ Τσιανίκα.

«Κινέζικη Καρπουζοφαγία»

Βένια Δεληγιαννίδη – Αιμιλία Γιαννακοπούλου – Miao Bin.